Prima pagină » Actualitate » La ce temperatură se gătește CARNEA, de fapt. Riști să iei E.coli, dacă nu respecți regula

La ce temperatură se gătește CARNEA, de fapt. Riști să iei E.coli, dacă nu respecți regula

La ce temperatură se gătește CARNEA, de fapt. Riști să iei E.coli, dacă nu respecți regula
La ce temperatura se gateste carnea, sursa foto: Envato

La ce temperatură trebuie să gătești carnea, de fapt. Riști să iei bacteria E.coli, care poate crea probleme serioase. Carnea este una dintre cele mai consumte alimente la nivel mondial. Indiferent de tipul de carne ales, multe persoane o preferă, deoarece este sățioasă, are nutrienți și se potrivește cu diverse garnituri.

Este importantă gătirea oricărui tip de carne, pentru a evita situațiile neplăcute. Când carnea este gătită la o temperature prea mica, riști să contractezi E.coli.

De altfel, printre cele mai frecvente cauze ale infectării cu această bacterie se numără carnea insuficient preparată termic. Infecția cu E.coli se manifestă, de regulă, prin crampe intestinale, diaree severă, sânge în scaun, gaze, pierderea poftei de mâncare sau febră.

De asemenea, oboseala, prezența sângelui în urină, paloarea și deshidratarea se numără printre principalele simptome ale infectării. Dacă aceste simptome persist, este necesară apelarea la medic.

„Cele mai multe infecții cu E. coli se rezolvă în aproximativ o săptămână”, a precizat Dr. Jason Singh, medic-șef la One Oak Medical Group, potrivit Health Digest.

Expunerea apare la 3-4 zile după ingestie, bacteriile colonizând intestinele și eliberând toxine, care duc la apariția bolii.
Cu toate că se pot vindeca, infecțiile cu E.coli nu trebuie considerate inoffensive, deoarece pot duce la complicații.

Pentru a diminua riscul bacteriilor, este necesar să gătești correct alimentele, așa încât să elimini orice agent patogen. De asemenea, spălarea mâinilor cu apă și săpun este necesară pentru reducerea riscului infecțiilor.

Este necesară atenție în timpul manipulării cărnii crude, mai ales dacă este tocată. Iar pentru a fi în siguranță, carnea tocată trebuie gătită la o temperature internă de 72 de grade C.

„E. coli prosperă în carnea crudă, așa că este vital să gătești carnea tocată la o temperatură internă de 160°F (72 grade Celsius) pentru a distruge bacteria”, a mai spus Dr. Singh. De asemena, carnea crudă trebuie ținută separat de alte alimente.

Cei mai mulți oameni se recuperează în urma infecției cu E.coli, însă la nivel de complicații, pot să apară afecțiuni, precum sepsisul. Persoanele cu un sistem imunitar compromise, precum și vârstnicii și copiii prezintă un risc mai mare de a suferi complicații.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele