La restaurantul McDonald’s de la Gara de Nord porțiile erau mai mici decât ce se declara în meniu. Horia Constantinescu: „Se gândeau la sănătatea dvs”
Horia Constantinescu, președintele ANPC, a precizat, vineri, că la restaurantul McDonald`s din Gara de Nord porțiile erau mai mici decât cantitățile declarate. Restaurantul a fost închis și amendat cu 50.000 de lei.
„Restaurantul McDonald`s din incinta Gării de Nord s-a odihnit vreo două zile L-au mângâiat colegii noștri până a adormit. Când se trezește sperăm să se spele bine să își pună haine noi cu numere potrivite nu mai mici așa cum le-am găsit noi. Adică acestui restaurant i-a fost suspendată activitatea până se aliniază celor mai înalte standarde așa cum la nivelul brandului ne așteptam să fie”, a precizat Horia Constantinescu.
Potrivit președintelui ANPC, locația McDonald’s de la Gară ar fi vândut porții mai mici decât cele afișate în meniu.
„Mă bucur să văd că administratorii acestui punct de lucru se gândesc la sănătatea dumneavoastră și fac porțiile mai mici, chiar fără să vă spună. Interesant este că niciodată abaterile legate de greutatea unui produs nu sunt în plus ci întotdeauna în minus. Mă aștept ca, în toate restaurantele lor, să fie demarată o curățenie generală și o investigație legată de porții!”, a mai precizat Horia Constantinescu.
Restaurantul McDonald’s de la Gara de Nord a fost amendat cu 50.000 de lei
ANPC a închis temporar restaurantul McDonalds de la Gara de Nord.
Pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii ANPC au sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei. Acestora li s-au adăugat măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunere de încetarea practicii comerciale incorecte, se arată în comunicatul ANPC.
Neregulile constatate, în timpul controlului au fost:
- folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spatiu, nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate
- condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă.
- folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice
- folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită
- păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperatura de păstrarea a acestora conform reglementărilor
- folosirea unor practici comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete
- folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie
- depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate.