Prima pagină » Actualitate » Lavinia Șandru, în rolul Mariei Tănase din filmul biografic dedicat cântăreței

Lavinia Șandru, în rolul Mariei Tănase din filmul biografic dedicat cântăreței

„Maria Tănase”, filmul biografic dedicat cântăreței pe care Nicolae Iorga a supranumit-o „Pasărea măiastră”, va rula în cinematografe, începând de vineri, 26 august. Lavinia Șandru, care s-a retras din politică în 2013 pentru a se implica în televiziune şi în proiecte culturale, joacă rolul principal în acest lungmetraj regizat de Mihai Constantinescu.

Lavinia Șandru a spus că nu i-a venit să creadă când i s-a propus să o interpreteze pe Maria Tănase într-un film despre viața cântăreței.

„Nu mi-a venit să cred că mi s-a propus mie s-o joc pe marea noastră Maria Tănase, într-un film artistic despre viața ei, știind câte actrițe și-au dorit și au visat acest rol. Dincolo de personalitatea ei artistică unică, de prezența ei scenică extraordinară, de replicile ei spirituale, de cunoașterea până în cel mai mic amănunt a folclorului din diferite zone ale țării, ea a fost întâi de toate un mare om.

A fost un om care a iubit și a ajutat oamenii. Așa a fost Maria Tănase și așa încearcă filmul să ne-o prezinte. În ceea ce privește colegii de platou, regizorul și mai ales producătorul filmului, pot spune că sunt niște oameni cu care cred ca orice actor și-a dori să se întâlnească cel puțin o dată în viață.”, a declarat Lavinia Șandru pentru impact.ro.

În afară de Lavinia Șandru, care joacă rolul principal, din distribuție mai fac parte actori precum: Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante, Mihai Mălaimare și Gabriel Spahiu.

Maria Tănase, artista care a cucerit scenele din Paris cu muzica lăutărească românească

Născută pe 25 septembrie 1913, în mahalaua Cărămidarilor din București, în familia unui florar, Maria Tănase a fost una dintre cele mai mari interprete din România. A avut un repertoriu extrem de vast ce a cuprins cântece din toate regiunile țării și din toate categoriile: orații de nuntă, doine, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice, dar și bocete.

Artista a cântat în opereta „Mascota”, de Edmond Audran (1944), și a avut rolul principal din comedia muzicală „Sfinxul de la Hollywood”, de Ralph Benatzky (1946). A jucat pe scena Teatrului Municipal în spectacolele „Cadavrul viu” de Lev Tolstoi (1945) și în „Horia”, de Mihail Davidoglu (1956).

De asemenea, Maria Tănase a cântat în filmele „Se aprind făcliile” (1939), „România” (1947), „Ciulinii Bărăganului” (1958) și în scurt-metrajul muzical „Mic album muzical”. În 1955, interpreta a fost distinsă cu Premiul de Stat, iar în anul 1957 a primit titlul de Artist emerit.

Citește și