Prima pagină » Actualitate » Lebede blocate pe un lac înghețat, salvate de pompieri

Lebede blocate pe un lac înghețat, salvate de pompieri

Lebede blocate pe un lac înghețat, salvate de pompieri

Pompierii vasluieni au salvat, duminică, patru lebede de pe o baltă înghețată din zona de sud a municipiului Bârlad.

Pompierii din Bârlad au intervenit cu două autospeciale, șapte subofițeri și echipamente de specialitate pentru salvarea a patru lebede prinse într-o porțiune de gheață din acumularea Prodana, lac de agrement cu un luciu de apă de aproximativ 9 hectare din zona de sud a Bârladului, scrie Mediafax.

Păsările erau blocate la 50 metri față de mal

La sosirea echipajelor de intervenție, lebedele erau blocate în gheață la 50 metri față de mal.

Salvatorii au înaintat cu prudență și au spart gheața destul de subțire, păsările fiind eliberate.

După câteva minute, lebedele scăpate din „captivitatea” ghețușului și-au luat zborul.

Lebedele din Golful Turcului, din Eforie, spectacol pentru turiștii de pe litoral la început de an VIDEO

Zeci de lebede s-au adăpostit în Golful Turcului, din Eforie Sud, spre încântarea turiștilor de pe litoral, care, la început de an, se bucură de mare și de spectacolul păsărilor. Specialiștii în Ornitologie spun că lebedele vin în golfuri, pentru că apa nu îngheață.

Mai mulți turiști și localnici s-au strâns în primele zile ale anului 2020 în Golful Turcului, din Eforie Nord, acolo unde zeci de lebede au venit la mal și creează un spectacol superb.

Oamenii, ieșiți la plimbare la malul mării, hrănesc lebedele cu pâine, cozonac sau pufuleți și se pozează cu păsările care se apropie cu sfială.

Managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, doctorul Adrian Bîlbă, spune că nu este o mare problemă dacă oamenii hrănesc lebedele cu pâine sau cozonac, deși ar fi mult mai indicat să le arunce semințe sau pești mici.

„Lebedele se strâng în golf pentru că e adăpost, apă mică și oameni care le hrănesc. Oamenii ar trebui să le arunce semințe de cereale, peștișori mici și mai puțin pâine sau cozonac, chiar dacă nu e ceva foarte grav să mănânce pâine atunci când le este frig și nu au altceva”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Bîlbă, managerul CMSN.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele