Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o! Experții susțin că poate suferi mutație genetică

Publicat: 06 10. 2024, 08:02
O legumă banală din piață a băgat 3 ieșeni în spital, după ce au consumat-o / sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

O legumă obișnuită, achiziționată de clienți din piață, a răspândit spaimă în rândul consumatorilor. Trei ieșeni au ajuns la spital, după ce au consumat-o, iar experții lansează un avertisment clar: leguma poate suferi o mutație genetică, în urma schimbărilor climatice.

Trei persoane din Iași au ajuns la spital cu stări de rău, după ce au consumat o legumă obișnuită din piață. Experții, însă, trag un semnal de alarmă și susțin că există posibilitatea ca anumite legume să sufere mutații genetice, în urma schimbărilor climatice.

Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o

Acest aspect s-ar fi întâmplat și în cazul ciupercilor. Mai mulți ieșeni au mers la piață, pentru a-și face cumpărăturile. Printre legumele cumpărate s-au numărat și ciupercile. Însă, după ce le-au consumat, au început să acuze stări de rău. Specialiștii avertizează consumatorii să fie foarte atenți la produsele pe care le cumpără și le consumă. Pacienții au prezentat stări de greață, vărsături și diaree. În anumite cazuri, există posibilitatea ca pacientul să ajungă în comă și la alte probleme de sănătate grave, în urma intoxicației.

„Manifestările au fost stare generală influenţată, greaţă, vărsături, diaree. Pot apărea fenomene care duc la comă, la insuficienţă renală, la insuficienţă hepatică, la disfuncţie de organ şi în final se poate produce decesul”, a precizat Diana Cimpoeșu – UPU Iaşi.

Vezi și Un lot de creveți gătiți și somon, retras de la rafturile unui supermarket! S-a descoperit că era CONTAMINAT cu o bacterie periculoasă

Experții avertizează: unele legume pot suferi mutații genetice din cauza schimbărilor climatice / sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

„Există intoxicaţii cu perioadă scurtă de incubare, 1-3 ore, şi incubaţii cu lungă de incubaţie, chiar zile în care acestea sunt mai grave şi pot provoca moartea. (…) Exista un mit că culorile vii sunt un semn al toxicităţii. Nu este adevărat. Ciupercile la tăiere sau atingere îşi schimbă culoarea dacă sunt toxice. Nu este adevărat, timpii de oxidare de la aer- lumină sunt diferiţi în funcţie de specie. Formele ciudate ale ciupercilor sunt dovadă ale toxicităţii, nu este adevărat”, a precizat toxicologul Marius Chipurici, potrivit Observatornews.ro.

Vezi și Medicamentele banale care te pot lăsa fără permis de conducere

Vezi și ALIMENTUL minune, recomandat de cardiologi, pentru protejarea inimii

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)