Prima pagină » Actualitate » Legume de sezon, pe tarabe și în supermarketuri. Cât costă acum kilogramul de roșii, de castraveți, și ceapa verde

Legume de sezon, pe tarabe și în supermarketuri. Cât costă acum kilogramul de roșii, de castraveți, și ceapa verde

Legumele și fructele de sezon au ajuns pe tarabele piețelor și pe rafturile supermarketurilor, dar prețurile la care se vând sunt uriașe. Kilogramul de roșii se vinde cu 19 lei, cel de castraveți cu 13 lei, iar o salată cu câteva produse a ajuns să coste cât un kilogram de carne. Mai mult, prețurile trufandalelor cresc de la o lună la alta, iar de vină pentru aceste scumpiri ar fi seceta.

În ultimul an, legumele s-au scumpit în medie cu 9%, cel puțin asta ne arată datele oficiale. Pentru că unele sortimente au avut creșteri de preț mai mari, dacă este să vorbim acum de verdețuri, pentru că acestea sunt, în principal, românești, pe tarabele din piață, ei bine salata se vinde la 4, chiar 5 lei bucata, ceapa verde costă undeva la 2, chiar 3 lei legătura, momentan roșiile sunt din import, acestea sunt unde va la 20, chiar 25 de lei kilogramul, iar castraveții între 15 și 20 de lei.

Astfel, se poate spune că acum o salată cu câteva produse ne costă în jur de 50 de lei, așadar un preț dublu față de un kilogram de pui, dacă este să vorbim de magazine, acolo au apărut câteva roșii românești, însă prețul acestora este cu 30% mai mare anul acesta față de anul trecut și asta pentru că producătorii au fost nevoiți să încălzească tot mai mult solariile, ca să scoată bucatele mai devreme, anul acesta.

Astfel, o caserolă de 250 de grame cu roșii românești costă cam 15 lei în marile magazine, iar kilogramul de roșii se vinde cu 19 lei, potrivit Antena 3.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele