Primarul oraşului Craiova Olguţa Vasilescu a declarat că autoritățile iau în calcul închiderea unui centru de vaccinare AstraZeneca. „Lumea nu mai vrea să se vaccineze cu AstraZeneca, a văzut tot felul de informaţii la televizor.”
Primarul Olguţa Vasilescu anunţă numărului persoane care se vaccinează cu AstraZeneca a scăzut foarte mult, iar autorităţile se gândesc să închidă un centru din Craiova care utilizează acest ser.
Ne gândim să închidem un centru AstraZeneca, lumea nu mai vrea să se vaccineze cu AstraZeneca, a văzut tot felul de informaţii la televizor. Oamenii sunt de înţeles”, a declarat Olguţa Vasilescu, la Digi 24.
Primarul Craiovei mai spune că vaccinarea reprezintă singura variantă pentru redeschiderea economiei. Campania de vaccinare trebuie să fie mai agresivă, este opinia primarului.
„Totuşi, economia nu va fi repornită dacă nu ne vaccinăm. Campania trebuie să fie mult mai agresivă, dacă nu vaccinăm, economia nu se va deschide”, a precizat Vasilescu.
Din cauza interesului scăzut pentru vaccinare, autorităţile craiovene nu iau în calcul să deschidă un centru de vaccinare de tipul drive-thru. „Nu ne gândim să deschidem drive-thru, nu este nevoie”, a precizat Olguţa Vasilescu.
Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în conferința de marți, conferință la care a participat și premierul Florin Cîțu, că vor fi implementate o serie de modificări în ceea ce privește programarea pentru vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv programarea direct în centrul de vaccinare, fără să fie necesarea crearea unui cont în platformă.
Totodată, Valeriu Gheorghiță mai spune că se ia în calcul vaccinarea în spitalele non-COVID a pacienților cronici. În plus, de mâine va începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare în conferința de presă de la Palatul Victoria.
Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor epidemiologice, serviciilor de prevenire şi combatarea a infecţiilor asociate asistenţei medicale. Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Sigur, beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată. Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.