Liber la joacă și sport în curțile școlilor, pentru oricine, de la 1 mai, în sectorul 6! Anunțul Administrației Școlilor
Începând cu 1 mai 2021, cetățenii Sectorului 6 vor avea acces liber pe terenurile de sport în aer liber și spațiile de recreere, din curțile unităților de învățământ preuniversitar de stat, după terminarea orelor de curs, potrivit unui anunț al Administrației Școlilor din Sectorul 6.
„Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în ședința din 15.04.2021, Regulamentul privind accesul cetățenilor și copiilor pe terenurile de sport cu acces liber și în spațiile de recreere, amenajate în incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 6. Pe lângă activitățile sportive, ce pot fi desfășurate numai acolo unde există teren de sport în aer liber, cetățenii se pot delecta și cu jocuri de șah sau table, în spațiile amenajate special pentru activități de recreere.
„După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se va putea bucura din nou de acces în curțile școlilor”
După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se va putea bucura din nou de acces în curțile școlilor și liceelor, după încheierea orelor de curs, în weekenduri sau în vacanțe, conform programului afișat și numai în zonele indicate cu marcajul „Acces Liber””, a anunțat vineri Administrația Școlilor Sector 6.
Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, amenajeaza în acest sens, în curțile unităților de învățământ, spații de recreere, de care se pot bucura copiii și adulții care locuiesc în proximitate și care de multe ori trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a petrece timpul liber în astfel de locații.
Accesul, doar pe terenurile din aer liber
„Acestea sunt dotate cu bănci si coșuri de gunoi, iar pe asfalt au fost desenate o serie de jocuri educative care ajută la dezvoltarea atenției și echilibrului celor mici.
Cei care intenționează să utilizeze aceste locații, este bine să știe că activitățile sportive de masă (fotbal, volei, baschet, etc) se pot desfășura doar pe terenurile de sport în aer liber, împrejmuite și marcate corespunzător.
De asemenea, este strict interzis consumul de tutun, alcool și semințe, cât și accesul în curtea unității de învățământ cu automobile, motociclete, scutere sau alte mijloace sau echipamente folosite pentru deplasare. Copiii cu vârstă de până la 10 ani, trebuie să fie însoțiți de un aparținător (părinte, bunic, frate major, etc), iar cei cu vârste de până la 14 ani trebuie să aibă asupra să minim un număr de telefon mobil al unui părinte sau reprezentant legal la care, în caz de urgență, acesta poate fi contactat de către agenții de pază/paznicii unității de învățământ. De altfel, autorităţile pot impune reguli suplimentare faţă de Regulament, în funcţie de situaţie”, se mai arată în anunț.
Accesul, după terminarea orelor școlare!
Sursa citată mai arată că programul este conceput astfel încât procesul educațional, cu toate componentele sale, să nu fie perturbat.
„Accesul cetățenilor este permis zilnic, după finalizarea activităților pedagogice şi a altor tipuri de activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ, până la orele 20:00 pe timp de iarnă, respectiv orele 22:00 pe timp de vară, sau acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalații de iluminat nocturn indiferent de sezon. În zilele de sâmbăta, duminică și în timpul vacanţelor, accesul este permis între orele 10.00 – 13:00 și 16:00 – 20.00 pentru sezonul de iarnă (01.11/31.03) și între orele 10.00 – 13:00 și 16:00 – 22.00 pentru sezonul de vară (01.04/31.10)”, se mai arată în anunțul administrației.