Liberalii mizează totul pe o CARTE. H.D. Hartmann: ”Dacă Ciucă nu va fi președinte al României, este datorită cărții”

Publicat: 18/08/2024, 10:30

Fostul șef al PNL Crin Antonescu a spus despre conducerea de acum a partidului că este plină de „semidocți” și că reclama cărții autobiografice a lui Nicolae Ciucă riscă să facă mai mult rău candidaturii acestuia la prezidențiale, decât bine. Invitat la Gândul Exclusiv, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann este de aceeași părere cu fostul lider liberal. Ba mai mult, susține că dacă Nicolae Ciucă nu va ieși președinte, „este datorită cărții.”

Dacă nu va ieși președinte, Nicolae Ciucă va pierde din cauza cărții intens mediatizate, cu niște costuri de promovare enorme. La această concluzie a ajuns atât fostul președinte al PNL Crin Antonescu, cât și analistul politic H.D. Hartmann. În cadrul emisiunii Gândul Exclusiv, acesta a analizat declarația lui Crin Antonescu și a explicat de ce acesta s-ar putea să aibă dreptate.

Dar aici, Antonescu are o mare dreptate. Partidul nu mai are șefi și nu mai are leadership de la el. Sunt 10 ani de când statul subteran l-a dat la o parte, l-a obligat să plece ca să vină Iohannis președinte. Drama fundamentală a PNL-ului este că nici la alegerile locale, pentru că ei și le-au acoperit cu alegerile europarlamentare și a fost o devălmășie acolo, să știți că la alegerile locale, PNL a făcut foarte prost. Dar să nu uităm că PNL-ul a pierdut cinci consilii județene. Și unele importante. Prahova a pierdut, Timișul parcă, unele foarte importante, modulare, deci pivotale pentru alegerile generale și prezidențiale. Deci sunt consilii județene pivotale care dau altor consilii județene, mai mici, altor județe, dau lumină”, a spus analistul politic.

H.D. Hartmann critică și lipsa de asumare a celor care se fac vinovați de eșecul de la alegerile locale, în urma cărora, PNL a pierdut conducerea a cinci consilii județene importante. În loc să analizeze greșeala și s-o repare, la alegerile parlamentare și prezidențiale, aceștia insistă în eroare, mizând totul pe o carte, care nu este nici măcar de joc.

E, cine era șef de campanie? Tovarășu’ Rareș Bogdan! Tovarășu’ Rareș Bogdan, cum să recunoască că a pierdut?  Cum să recunoască Iohannis că number one-ul lui a pierdut? La București, îl puseră pe unu’  Thuma. Tu ai auzit de Thuma? E șef la CJ Ilfov. L-au pus coordonator la București. Bucureștiul are șef. Îl cheamă Tianu Burduja! Care, la această masă, l-am tocat în bucăți. Tianu Burduja e președintele organizației care a avut curajul, la vârsta lui, a avut curajul fenomenal să se ducă să-l măcelărească ăia la alegerile pentru funcția de primar general. Păi cum vii, mă, Thuma, coordonator la București? Cum adică coordonator? În primul rând, funcția nu există statutar, ca să fim clar! Că m-am mai interesat și eu, acuma sunt și eu rău. Am mai dat și eu două-trei telefoane prin PNL. Deci, atenție, PNL! Aici, Antonescu are mare dreptate. PNL-ul riscă fundamental dispariția cu astfel de gesturi. Iar cartea, vă spun eu, că dacă nu va fi președinte al României, Ciucă, și nu va ieși, este datorită cărții”, a afirmat analistul politic și profilerul H.D. Hartmann.


CITEȘTE ȘI:

H.D Hartmann consideră Uniunea Europeană „Partidul Comunist de la Bruxelles”/ „Uniunea Europeană este pe cale de a deveni un imperiu al dictaturii”

Crin ANTONESCU: Numai niște semidocți puteau să gândească o campanie pe performanțele literare ale lui Ciucă / „PNL e pândit de RIDICOL”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO O descoperire în Scoția ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere ale...
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar...
Columa lui Traian, clădită la Roma cu aurul dacic. Cât de reală este povestea războaielor...
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar...
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Misterioasa moarte a lui Mozart: de ce boală suferea! A decedat la 35 de ani...
Meteorologii anunţă furtuni în mai multe judeţe şi la munte. Restul ţării se află sub...
18 august 2024, ziua în care o legendă s-a ridicat la ceruri. Alain Delon a...
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Scade valabilitatea permisului auto? Guvernul a dat aviz pozitiv acestei legi
Cel puţin nouă morţi în urma unui atac israelian în sudul Libanului
Viața de FILM a lui Alain Delon! A trăit printre gangsteri și prostituate
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
Controversă în cazul Ana Maria Bărbosu. O fostă mare gimnastă spune că medalia nu-i aparține
Descoperirea incredibilă făcută de un pompier din Bistrița-Năsăud. Cum a putut găsi o icoană a...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Motivul pentru care Anamaria Prodan și-a acoperit tatuajul cu Laurențiu Reghecampf. “Din momentul acela și...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Caii ar fi mai inteligenți decât ne-am imaginat