Prima pagină » Actualitate » Un sindicalist celebru din Poliție și-a făcut un BUNCĂR sub palatul de la țară. Vasile Lincu este convins că vine marea criză alimentară

Un sindicalist celebru din Poliție și-a făcut un BUNCĂR sub palatul de la țară. Vasile Lincu este convins că vine marea criză alimentară

Unul dintre cei mai importanți lideri sindicali ai polițiștilor și vameșilor și-a amenajat în casa pe care o are la țară un adevărat buncăr, în care a depozitat cantități mari de alimente, după ce a ajuns la concluzia că în curând Europa va fi lovită de foamete. Liderul sindical Vasile Lincu a început din timpul pandemiei de coronavirus să își umple beciul de la demisol cu făină, mălai, carne, conserve și cosmetice. Pentru a-și apăra proviziile, el și-a cumpărat o pușcă de joacă airsoft și o macetă. 

  • În adăpostul construit integral din beton, președintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, și-a făcut rezerve alimentare din care el și familia lui consumă regulat, dar când stocul se împuținează, îl completează.
  • În acest context, sindicalistul și-a dotat casa cu panouri solare și a construit două fântâni în curte, iar misiunea de a păzi buncărul și a proteja familia le-a revenit celor doi câini ciobănești, pe care i-a cumpărat special.

Liderul sindical Vasile Lincu spune că a ajuns la această soluție când căuta o cale de a-și pune la adăpost familia în perioada opandemiei, dacă situația ar fi escaladat. Așa a ajuns să amenajeze în casa din comuna Vulcana, județul Dâmbovița, unde locuiește mama sa, un spațiu destinat supraviețuirii.

Sindicalistul a povestit pentru Gândul că spațiul exista deja, așa că nu a fost nevoit să investească foarte mult pentru a-l face funcțional.

”Nu era în proiect, nu mi l-am dorit, dar, practic, mi-a ieșit un etaj sub pământ, e demisol. Nu se vede din stradă, decât din curte. S-a nimerit să fie numai din beton, casa mea fiind din lemn. A ieșit un buncăr fără să-l am în proiect. Din casă cobor direct la demisol. Spațiul nu are ieșire în exterior, nu are geamuri”, a spus Vasile Lincu.

Liderul sindical a explicat cum a ajuns să-și amenajeze buncărul în casa de la țară, după ce a fost anunțată pandemia de coronavirus în toată lumea.

Erau chestii aproape de necontrolat cu ce va urma. În primul rând, plecăm de la ideea de concept și pe urmă se găsesc o grămadă de chestii pe Internet. Pe conceptul ăsta, orice lucru se pune pe hârtie. Am pus pe hârtie ce consumă omul zilnic. Multe produse le-am cumpărat online sau din magazine fizice, de la angro. De exemplu, am găsit hârtie igienică în Ungaria, era cea mai ieftină. Am cumpărat mai multe baxuri, aia nu se degradează”, a început Vasile Lincu povestea buncărului.

”Avem lada frigorifică plină cam tot timpul”

Liderul sindical a transformat spațiul într-un magazin în toată regula, unde găsești de toate, de la produse de curățenie, alimente de bază, ca mălai, făină și zahăr, până la conserve și hrană specială, care se gătește fără a fi nevoie să fie încălzită prea mult, unt de arahide și compot, care sunt recomandate ca provizii în kiturile de supraviețuire. Din buncăr nu lipsește carnea, care este ținută într-o combină frigorifică.

”Am luat o ladă frigorifică și întotdeauna găsești în ea carne de vițel. Am luat jumătate de vițel din zonă și, în principiu, avem lada frigorifică plină cam tot timpul. Când a fost de Paște, am luat doi miei. Cea mai rentabilă sursă de proteine vine de la iepuri, este cel mai rentabil animal, care oferă carne raportat la costuri. Dacă mai amenajez ceva, cumpăr și niște iepuri.

Pentru mâncare, am lada frigorifică plină, produse la conserve și cele care rezistă în timp, ceaun și pirostrii, lemne de foc, amnar pentru aprins focul, solar și livadă, pești în iaz. Noi consumăm multe din produse, eu le reîmprospătez. Cumpăr altele și stocul se reîmprospătează”, a dezvăluit Vasile Lincu.

Și-a făcut două fântâni în curte

Pregătirea pentru un scenariu de groază nu s-a rezumat doar la rezervele alimentare, ci și la investiții care să asigure un confort în spațiul respectiv. Așa a ajuns sindicalistul să își pună panouri solare pe casă, și-a făcut două fântâni în curte și a construit un șemineu în buncăr.

”Am săpat două fântâni, pe care nu le folosesc, pentru că am apă la robinet. Închipuiți-vă că sunteți la țară, fără curent, gaz, bani, mașină și apă la robinet. Ce folosiți în mod curent pentru o perioadă ciclică, atât pentru familie, cât și pentru animale? Deci, cu ce încălziți, gătiți, cum procurați apă potabilă, cu ce munciți pământul, cum apărați familia si bunurile?

Au fost crize din astea în Statele Unite, când s-a întrerupt curentul la nivel de comunități, au fost atunci spargeri de magazine. Sunt niște scenarii previzibile. Ce se va întâmpla în astfel de situații? Putem supraviețui? Avem lumină? Cu ce facem focul? Am lemne, am energie solară, apă mi-am făcut, am cățeii care mă mai ajută în caz de ceva. Sunt ciobănești germani dresați și pentru apărare sau atac la comandă”, a detaliat Vasile Lincu pregătirile pentru o eventuală criză.

”Mi-am luat inclusiv macetă”

Liderul sindical nu se bazează însă pentru protecție doar pe cei doi câini, ci și-a cumpărat și arme airsoft, dar și o macetă.

Mi-am luat două arme airsoft, care seamănă cu alea reale. Nu au efect asupra oamenilor sau a animalelor, dar seamănă cu cele reale și pot intimida necunoscătorii. Mi-am luat inclusiv macetă. Nu le-am folosit niciodată, dar să fie”, a mai spus sindicalistul.

Mai mult, Vasile Lincu are grijă și ca mașina personală să aibă mereu plinul făcut.

”Trebuie și combustibil, mașina trebuie mereu să aibă plinul făcut, ca să asigure deplasarea pe o anumită distanță. Rezervele nu trebuie să fie ca o îngrijorare, ci ca o economie. Eu fac economie cumpărând de la en gros. Mentalitatea de ieftinire a costurilor înseamnă și rezervă pentru alte situații. Mai toate sunt făcute în contextul ăsta, de a te gândi la o eventualitate. Este exagerată asta cu războiul, dar e posibil”, a explicat Vasile Lincu.

Liderul sindical spune că sunt multe alte persoane care au astfel de buncăre, dar care evită să vorbească despre asta, considerând că este un subiect tabu.

Vasile Lincu ne-a împărtășit și propriul său kit de supraviețuire:

Alimente:

  • supe sau de mâncăruri existente în conserve, genul de produs pe care doar îl încălzești puțin sau, dacă nu ai cum, îl consumi rece;
  • untul de arahide, compoturile de fructe și conservele de legume, batoane de cereale și ciocolată, dulcețuri, miere, lapte praf ambalat, covrigi, chipsuri, fructe uscate, deshidratate;
  • nuci și semințe, care pot fi  utile în cazul în care este nevoie de o porție de mâncare mai mică;
  • mălai, făină, zahăr, orez, suc de roșii și bulion, paste;
  • cafea, cacao și ceai.

Medicamente:

  • bandaje, comprese sterile și dezinfectant;
  • medicamente – antiseptice, analgezice, antivomitive, insulină (dacă este cazul), antibiotice.

Unelte:

  • toporișcă;
  • cuțit;
  • amnar;
  • lanternă;
  • fluier;
  • baterie externă

Haine, filtru de apă, vase de camping, obiecte de vânătoare și apărare.


CITEȘTE ȘI:

Buncărul SECRET construit la Sinaia pentru a ascunde aurul României. Localnicii spun că este o zonă îngrădită și păzită și astăzi

BUNCĂRUL părintelui fascismului, Benito Mussolini, transformat în galerie de aducere aminte

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele
Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către presă scrisă, iar debutul și l-a făcut ca ... vezi toate articolele

Citește și