Lidia Buble, condamnată pentru dare de mită. Artista este acuzată că a oferit bani unor polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei ca să nu o testeze cu etilotestul
Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti, joi, la un an închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră Bucureşti ca să nu o testeze cu etilotestul.
Potrivit deciziei instanţei, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de doi ani.
În noaptea dintre 14 și 15 ianuarie 2021, Lidia Buble a fost oprită de un echipaj al Poliției Rutiere, în apropiere de apartamentul ei din Capitală. Atunci, artista le-a oferit bani celor doi poliţişti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, dar şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional, deoarece nu avea declaraţia pe proprie răspundere care era necesară pentru deplasarea pe timp de noapte în timpul pandemiei COVID-19.
Mai mult, pentru că nu avea bani la ea, cântăreața a fost condusă de echipaj până acasă, de unde și-a luat cardul de pe care a scos suma de 900 de lei.
Anchetatorii au reușit să afle cele întâmplate pentru că Lidia Buble l-a sunat, de față cu polițiștii, pe un prieten ca să îi ceară un sfat, iar acesta era ascultat de DIICOT, fiind vizat de o anchetă privind traficul de droguri.
Sentința a fost comunicată de Tribunalul București joi, 17 noiembrie:
„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.
În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.
În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.
Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei”