Prima pagină » Actualitate » Localitatea din România în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 2000 de euro. Terenul are peste 3.700 de metri pătrați

Localitatea din România în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 2000 de euro. Terenul are peste 3.700 de metri pătrați

Localitatea din România în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 2000 de euro. Terenul are peste 3.700 de metri pătrați
Localitatea din România în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 2000 de euro. Terenul are peste 3.700 de metri pătrați

Casă de vânzare la 2.000 de euro. La prima vedere pare un anunț de domeniul SF, dar nu e deloc așa. Această proprietate chiar există și mai are și un teren de peste 3.700 de metri pătrați.

Locuința are trei camere, este racordată la curent și la apă. Casa o suprafață de 80 de metri pătrați.

„Deschidere la drum principal 30 m liniari. Toate actele necesare pentru vânzare sunt pregătite. Preț negociabil în limita bunului simt”, conform unui anunț postat pe site-ul OLX.

Casa este locuibilă și este situată în localitatea Brădeanu, aflată la 25 de kilometri de Buzău.

Localitatea din România în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 2000 de euro. Terenul are peste 3.700 de metri pătrați

Localitatea din România în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 2000 de euro. Terenul are peste 3.700 de metri pătrați

Orașul în care apartamentele se vând cu 2.500 de dolari. Un bărbat a cumpărat 15 locuințe pe loc: „Sunt mai ieftine ca varza”

Există un oraș în care apartamentele au ajuns să se vândă la un preț de nimic. Un bărbat nu a mai stat pe gânduri când a văzut oferta de nerefuzat din piața imobiliară și a achiziționat numai puțin de 15 locuințe.

Hu Yongwei, un rezident din Beijing, a achiziționat peste 10 de apartamente în orașul Hebi din centrul Chinei pentru o sumă totală de aproximativ 31.000 de dolari, având în vedere potențialul acestora de a genera profituri mai mari decât alte investiții.

Bărbatul a cumpărat apartamente cu două sau trei camere construite acum aproximativ trei decenii și a cheltuit 18.000 de yuani (2.528 de dolari) luna aceasta pentru a achiziționa cea de-a 15-a proprietate în Hebi, unde prețurile au scăzut în ultimii doi ani.

„Am cumpărat apartamente la prețuri foarte mici, ca varza”, a declarat bărbatul în vârstă de 39 de ani, explicând că experiența nefericită a familiei sale pe piața de valori l-a făcut să evite investițiile în acțiuni.

Agenții imobiliari au confirmat că apartamentele cu prețuri reduse din orașele mici din China, cum ar fi Huainan și Rushan în est, și Gejiu în sud-vest, sunt achiziționate în mare parte de persoane care nu locuiesc în aceste localități.

Piața imobiliară din China se prăbușește

Tranzacțiile au loc într-un moment în care imaginea pieței imobiliare din China se întunecă. Prețurile locuințelor noi au crescut într-un ritm mai lent în luna mai, iar investițiile imobiliare au înregistrat cea mai rapidă scădere din ultimele peste două decenii, potrivit datelor.

Pentru cumpărătorii care dispun de mijloacele necesare pentru a reveni pe piață, prețurile foarte mici ale apartamentelor la mâna a doua din orașele mai mici au fost greu de rezistat.

Potrivit datelor furnizate de Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful din 2021 în unele zone din oraș.

În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% sub vârful lor în părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Prin comparație, prețurile din Beijing, oraș de top, unde o locuință medie la mâna a doua poate costa zeci de mii de yuani, au scăzut cu doar 1,5% într-o perioadă de șase ani, până în luna mai a acestui an, în timp ce în orașul Chongqing, oraș de nivel 2, au scăzut cu puțin peste 10% în cinci ani, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Anjuke.

Apartamentele ieftine, un „colț de rai” pentru tineri

Agenții imobiliari au declarat că cumpărătorii din orașele mici sunt în mare parte din afara orașului. Aceștia variază de la speculatori care nu au intenția de a locui în apartamente, la tineri care caută un loc ieftin pentru a „sta liniștiți”, un termen chinezesc pentru a face doar atât cât să se descurce, până la persoane care caută o pensie la prețuri accesibile.

În Huainan, „majoritatea cumpărătorilor nu sunt localnici”, a declarat Zhao, un agent imobiliar din China.

„Din cauza costului ridicat al vieții în marile orașe, tinerii vin aici pentru a cumpăra case ieftine și a sta în apartament”, potrivit Reuters.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și