Prima pagină » Actualitate » Locuitorii din Harghita și Covasna, terorizați de urși modificați genetic

Locuitorii din Harghita și Covasna, terorizați de urși modificați genetic

Locuitorii din Harghita și Covasna, terorizați de urși modificați genetic

Autoritățile din județele Harghita și Covasna au anunțat că locuitorii sunt terorizați de urși modificați genetic care au început să mănânce de toate, inclusiv hrană nesănătoasă, care conține conservanți cancerigeni. În primele șase luni ale anului, peste 200 de locuitori ai celor două județe au cerut ajutor la 112 din cauza urșilor care au ieșit din pădure și au intrat în localități.

Autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita susțin că urșii au început să coboare, zilnic, după mâncare, în zonele locuite. Animalele nu se rezumă doar la răscolitul în gunoaie ci omoară animalele domestice pe care le întâlnesc, provorcând, astfel, pagube importante.

În același timp, spun reprezentanții acestor județe, urșii reprezintă un pericol și pentru oameni. Dacă pe tot parcursul anului trecut s-au înregistrat 71 de apeluri la 112 legate de prezența urșilor, anul acesta au fost deja 242 de apeluri.

Preferă alimentele care conțin E-uri

Mai mult, spun sursele citate „ursul nu mai este urs”, în condițiile în care ar fi fost descoperite exemplare modificate genetic, care ar fi ajuns să prefere alimentele care „conțin E-uri”.

Primarii şi zeci de localnici, unii dintre aceştia victime ale urşilor, spun că această problemă s-a agravat  în ultimii cinci ani, de când Guvernul Cioloş a dat legea care interzice, sub orice formă, vânătoarea urşilor, chiar şi a celor bătrâni sau a celor agresivi. În același timp, nu există și un cadru legal clar referitor la situaţia de autoapărare.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a declarat vineri, într-o întâlnire cu presa centrală, că o ordonanţă pe această temă ar fi utilă, dar depinde foarte mult de conţinutul acesteia, context în care specialiştii de la nivel naţional trebuie să găsească acel echilibru între animale sălbatice şi oameni, astfel încât oamenii să poată trăi în siguranţă.

„În localitatea Ghelinţa un urs care a intrat în habitatul uman alergând prin străzile localităţii a ajuns cumva într-o stradă care se înfunda, unde era un copil în faţa casei şi se juca. Ursul l-a muşcat şi l-a împins pe copil spre gard. Putea să-l omoare. (…) Aş vrea să subliniez că nu suntem împotriva animalelor carnivore mari, dar nu putem să acceptăm ca în intravilanul localităţilor, în timpul zilei, să umble ursul, pentru că viaţa oamenilor este pusă în primejdie”, a precizat prefectul de Covasna, citat de Agerpres.

 

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele