România este plină de locuri extrem de frumoase, care îți taie repisrația, desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși. Dacă unele dintre ele sunt ascunse și greu accesibile, la altele poți ajunge mult mai ușor.
Unul dintre locurile de poveste din România este cascada Urlătoarea, însă și traseul montan de aproape o oră până la cascadă este absolut fabulos. Aflată în Munții Bucegi, cascada este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe Valea Prahovei, obiectiv vizitat de mii de turiști veniți din întreaga lume să vadă spendorile munților din România.
Cascada Urlătoarea se află la o altitudine de 1100 metri, în apropierea orașului Bușteni. Este o cascadă formată de pârâul Urlătoare. În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.
La Cascada Urlătoarea se poate ajunge pornind din stațiunea Bușteni sau din Valea Țapului. Este un traseu ușor, accesibil pentru toate vârstele. În general, turiștii recomandă nu cascada, ci întreaga drumeție ca experiență și datorită faptului că are o priveliște deosebită.
„Aceasta a fost o drumeție plăcută prin pădure până la cascadă și apoi te întorci pe jos. Nu prea greu. Ploua puțin când am fost acolo, dar totuși plăcută”, a scris un turist din Israel venit în România, pe Trip Advisor.
Legenda vorbește despre dragostea a doi frați ciobani pentru o frumoasă păstoriță, care își păștea oile prin acești munți în vremuri trecute. Într-o zi neguroasă, fără a ști unul de dragostea celuilalt, frații și-au întins brațele către păstoriță. Aceasta, înspăimântată, se aruncă de pe stânci prefăcându-se în cascadă, care simbolizează tinerețea ei pierdută. Cei doi frați, îngroziți, se transformă în două stânci, care străjuiesc și acum cascada.