Prima pagină » Actualitate » Locul de poveste din România cunoscut de puțini turiști! E situat la numai 10 kilometri de Brașov

Locul de poveste din România cunoscut de puțini turiști! E situat la numai 10 kilometri de Brașov

Locul de poveste din România cunoscut de puțini turiști! E situat la numai 10 kilometri de Brașov

România este plină de locuri extrem de frumoase, care îți taie repirația, desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși.

Unul dintre aceste locuri pline de magie rezervaţia naturală Dealul Cetății – Lempeș, o prelungire la sud de râul Olt a masivului Baraolt. Rezervaţia are o suprafaţă totală de 374 de hectare.

Cei care ajung în acest loc plin absolut fabulos și urcă pe dealuri se pot delecta cu o priveliște aparte. De la peste 700 de metri altitudine, se vede lunca Oltului, iar mai în spate se poate observa zona de şes a depresiunii Ţara Bârsei.

Dealul Cetății Lempeș a fost declarat arie naturală protejată în urmă cu 23 de ani. Cei cei care doresc să ajungă aici, au parte de toate condiţiile. Pot parca maşina la intrare în rezervație, în localitatea Sânpetru. Iar grație configurației terenului și a curenților de aer, zona este ideală și pentru zborurile cu parapanta, ale piloților începători.

Lacul Scropoasa, un alt loc de poveste din România

Un alt loc absolut superb din România este Lacul Scropoasa. La numai douî ore de Capitală, cei care ajung acolo pot admira apa de culoarea smaraldului, dar și zona superbă în jurul lacului. Lacul Scropoasa este situat în inima Munților Bucegi, la o altitudine de 1.197 metri.

Lacul este primul lac de baraj artificial construit în România, în anul 1929. Are o suprafaţă de peste 5 hectare şi se află între Cheile Zănoagei și Cheile Orzei. Pornind de la Lacul Scropoasa, turiştii pot face excursii spre Padina, Cascada Şapte Izvoare şi cabana Bolboci.

Lacul are un potențial hidroenergetic de 1.500 – 2.000 kw/km, lucru ce a determinat construirea primei hidrocentrale românesti, la Dobrești, în anul 1936.

Centrala a fost, până la amplasarea uzinei hidroelectrice de la Bicaz, cea mai mare hidrocentrală din România ca putere instalată.

În prezent, nu mai există locuri de camping amenajat și nici posibilitatea de cazare în jurul lacului, iar Cabana Scropoasa, pe timpuri foarte apreciată, este acum o ruină.

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și