Prima pagină » Actualitate » LOCUL din România pe care trebuie să-l vezi neapărat. Este de o frumusețe rară

LOCUL din România pe care trebuie să-l vezi neapărat. Este de o frumusețe rară

LOCUL din România pe care trebuie să-l vezi neapărat. Este de o frumusețe rară

După Alexandru Vlahuță a scris povestea „Lacului fără fund”, în cartea „România pitorească”, locul a devenit foarte cunoscut.

Turiștii care ajung în zonă pot vedea capre negre, care coboară de pe culmile abrupte până aproape de apa lacului. Zona are peisaje sălbatice și puțini sunt oamenii care se avântă până aici.

Specialiștii susțin că lacul este singurul de natură glaciară care se află în zona Carpaților de Curbură, mai precis în Munții Siriului, scrie evz.

Legenda „Lacului fără fund”

Ca orice zonă pitorească din România, de-a lungul timpului au apărut și legendele,  care sunt transmise din generație în generație, dar despre care nu se știe dacă sunt adevărate sau nu.

Despre „Lacul fără fund” se spune că a existat, cândva, un cioban care, sătul de oile pe care le-a păstorit ani de-a rândul și-a aruncat bâta în apa lacului.

După un an de zile, ciobanul și-a regăsit bâta plutind pe Dunăre și a înțeles că trebuie să se întoarcă la locurile unde a postorit.

O altă legendă datează din timpul celui de-al doilea război mondial, când localnicii ar fi construit un drum prin apa lacului, spunându-le soldaților germani că aceasta este puțin adâncă. Toate tancurile care au intrat pe acel drum nu au mai ieșit la suprafață niciodată.

Trasee de urmat spre Lacul fără fund

Pentru a ajunge la „Lacul fără fund” pot fi urmate mai multe trasee de munte. Pentru cei care vor să vadă zona este bine de știut că aceste trasee sunt foarte solicitante, fiind obligatoriu și un echipament montan adecvat.

Traseul 1: Siriu – Satul Bontu Mare – Cătun Gura Milei – Valea Milea – Lacul Vulturilor Marcaj: triunghi roșu Durata: 5-6 ore;

Traseul 2: Spre Poarta Vânturilor: Cabana Lacul Vulturilor – Lacul Sec – Șaua „Poarta Vânturilor”. Marcaj: punct roșu Durata: ½ oră;

Traseul 3: Cascada La Șipot – Chiojdu – Lacul Vulturilor. Are o lungime de circa 20 km si urmează DJ 103 P, DC 209, continuând apoi pe „drumul nemților” până la Lacul Vulturilor;

Traseul 4: La Lacul Vulturilor se poate ajunge prin Valea Neagra pe un traseu de 3,5-4 ore. Marcaj: Banda rosie. Traseul începe la Gura Siriului (520 m), – Dosul Muntelui , Poarta Vânturilor (1.490 m) apoi continuînd pe traseul 2 (punct rosu);

Traseul 5: Din localitatea Crasna (570 m). Valea Urlătoarea, Poarta Vânturilor. Marcaj: triunghi albastru Durata: 3-3,5 ore.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele