Prima pagină » Actualitate » Locurile de joacă, piscinele și sălile de jocuri din județul Arad se închid, în urma creșterii numărului de infectări cu Covid-19

Locurile de joacă, piscinele și sălile de jocuri din județul Arad se închid, în urma creșterii numărului de infectări cu Covid-19

Locurile de joacă, piscinele și sălile de jocuri din județul Arad se închid, în urma creșterii numărului de infectări cu Covid-19

Autoritățile din județul Arad au decis să suspende activitatea piscinelor, a locurilor de joacă și a sălilor de jocuri aflate în locuri închise. Măsura a fost luată din cauza epidemiei de Covid 19 și va intra în vigoare sâmbătă, 20 februarie, fiind valabilă până pe 5 martie.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Arad au decis să modifice o decizie de anul trecut și să instituie noi restricții în județ.

Astfel, până pe 5 martie se suspendă activitatea desfășurată în spațiile închise din piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri, în perioada 20.02.2021-05.03.2021, în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad”, scrie în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, citat de Mediafax.

Peste 2.700 de noi cazuri de Covid înregistrate în ultimele 24 de ore. Peste 900 de persoane sunt internate la ATI

Potrivit Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv din 25.447 de teste RT-PCR și 7.669 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 79 de decese. 949 de persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 19 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 719.693 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lista statelor din zona galbenă a fost actualizată. Se impune carantină pentru cei care vin în România din 62 de state

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, în ședința de vineri, o nouă Hotărâre, prin care a fost actualizată lista statelor din zona galbenă, țări considerate a fi cu risc epidemiologic. Persoanele care ajung în România din aceste destinații trebuie să intre în carantină.

CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărârea nr. 11, din 19 februarie 2021.

Ce reguli trebuie să respecte persoanele care vin în România din zona galbenă

Anterior, autoritățile române au anunțat și regulile pe care trebuie să le respecte cei care intră pe teritoriul țării noastre venind din zona galbenă.

(1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile. (2) Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”.

Persoanele care nu prezintă rezultatul negativ al unui astfel de test trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele