Prima pagină » Actualitate » Lovitură pentru Digi RCS-RDS. Toți abonații din România trebuie să știe acest lucru

Lovitură pentru Digi RCS-RDS. Toți abonații din România trebuie să știe acest lucru

Lovitură pentru Digi RCS-RDS. Toți abonații din România trebuie să știe acest lucru

Digi Communications N.V., unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, raportează venituri consolidate (incluzând venituri și alte câștiguri) de 474,7 milioane de euro în al doilea trimestru al anului 2024, o creștere de 13,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

EBITDA* ajustată a crescut cu 16,5% comparativ cu rezultatul din T2 2023, ajungând la 170,2 milioane de euro. EBITDA ajustată, excluzând impactul IFRS** 16, a crescut cu 15,6% față de aceeași perioadă din 2023, până la 144,7 milioane de euro.

Această performanță este susținută de o creștere solidă pe piețele strategice și este în linie cu estimările conducerii pentru prima jumătate a anului 2024. În consecință, în primul semestru al anului 2024, Grupul a înregistrat venituri consolidate de 921,3 milioane de euro, o creștere de 13% față de primul semestru din 2023, EBITDA ajustată de 333,3 milioane de euro (+19,1% față de S1 2023) și EBITDA ajustată, excluzând impactul IFRS 16, de 284,6 milioane de euro (+19,3% față de S1 2023).

„Suntem încântați de performanța susținută a Grupului nostru pe toate piețele în care activăm. Prima jumătate a anului a marcat un moment semnificativ, deoarece am depășit pragul de 25 de milioane de clienți, determinată de o creștere impresionantă de 23,2% față de aceeași perioadă a anului trecut pe segmentul de telecomunicații mobile pe piața spaniolă și de 50,6% pe segmentul de internet fix. Inițiativele noastre recente vor alimenta și mai mult această tendință în viitor, deoarece acum suntem bine poziționați pentru a face tranziția de la un operator de rețea mobilă virtuală la un operator complet de rețea mobilă în Spania, permițându-ne să lansăm propria noastră infrastructură mobilă.

În plus, achizițiile noastre strategice recent anunțate ne vor permite să ne consolidăm poziția atât pe piețele mature, cât și pe cele emergente, susținând traiectoria noastră de creștere organică. Această diversificare geografică prin expansiune, perspectivele puternice de creștere și gradul echilibrat de îndatorare sunt atribute cheie ale Grupului nostru. Suntem încântați că aceste beneficii majore ale modelului nostru de afaceri au fost recunoscute și de Fitch Ratings, care a atribuit recent Digi Communications ratingul ‘BB’/Stabil”, a precizat Serghei Bulgac, CEO Digi Communications.

În T2 2024, Digi Communications și-a continuat traiectoria de creștere la nivelul întregului portofoliu de servicii, înregistrând o creștere anuală de 14%, ajungând la 25,534 milioane RGU în România, Spania și Italia. Oferta diversificată a companiei include servicii de telefonie mobilă și fixă, servicii de internet fix și televiziune cu plată.

În România, Digi operează o rețea de fibră optică de ultimă generație pentru soluții de telecomunicații fixe și mobile, internet fix și divertisment. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet și telefonie fixă, iar în Italia, Grupul oferă servicii de telefonie mobilă.

Divizia de telefonie mobilă a furnizat cele mai multe unități generatoare de venituri (RGU) din cadrul Grupului, reprezentând 47% din totalul de RGU la nivelul celor trei piețe în care Digi activează.

Menținând ritmul de creștere din trimestrele anterioare, în T2 2024 segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creștere a RGU la 11,961 milioane, o apreciere de 19% comparativ cu T2 2023, reprezentând clienții de telefonie mobilă din România, Spania și Italia.

În România, segmentul de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 6,207 milioane RGU la sfârșitul T2 2024, o creștere de 15,1% față de T2 2023.

Serviciile de internet fix au înregistrat în T2 2024 o apreciere de 7,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 4,712 milioane RGU, în timp ce segmentul de televiziune cu plată prin cablu a crescut cu 3,5% față de T2 2023, până la 5,773 milioane RGU.

Numărul total de RGU de pe piața din România a ajuns la 17,561 milioane de clienți la sfârșitul T2 2024, o creștere de 8% comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

EBITDA* (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization/Câștiguri înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) – Câștigurile unei companii înainte de dobânzi, impozite, amortizare și amortizare sunt o măsură a profitabilității unei companii numai a activității operaționale, astfel înainte de orice efecte ale îndatorării, plăților impuse de stat și costurilor necesare pentru a-și menține baza de active.

IFRS** – International Financial Reporting Standards (Standarde Internaționale de Raportare Financiară).