Lovitură pentru tabăra democraților: Washington Post refuză să susțină un candidat la președinția Americii! Cine este patronul puternicei publicații

Lovitură pentru tabăra democraților: Washington Post refuză să susțină un candidat la președinția Americii! Cine este patronul puternicei publicații
Lovitură pentru tabăra democraților: Washington Post refuză să susțină un candidat la președinția Americii! / Sursa FOTO: Profimedia
Publicat: 26/10/2024, 14:28

Cotidianul The Washington Post a anunțat că nu va susține niciun candidat la președinție în alegerile viitoare din Statele Unite ale Americii. Se pare că decizia de a nu publica susținerea pentru Kamala Harris fost luată de proprietarul ziarului.

Patronul Washington Post este nimeni altul decât fondatorul Amazon, miliardarul Jeff Bezos.

Directorul general William Lewis a declarat că decizia este „o întoarcere la rădăcinile noastre de a nu susține candidații prezidențiali”, adăugând că ziarul nu va susține niciun președinte nici în viitor.

Această decizie încalcă o tradiție de decenii, ziarul susținând un candidat în majoritatea alegerilor prezidențiale începând cu anii 1970 – toți fiind democrați.

Scandal la Los Angeles Times

Un anunț similar a fost făcut săptămâna trecută de Los Angeles Times, care a transmis că nu va susține niciun candidat la președinție în acest an. Redactorul editorial de la Los Angeles Times a demisionat după decizia companiei.

„Demisionez pentru că vreau să clarific faptul că nu sunt de acord cu tăcerea noastră. În vremuri periculoase, oamenii onești trebuie să se ridice. Acesta este modul în care eu mă ridic”, a declarat Mariel Garza pentru Columbia Journalism Review.

Potrivit lui Garza, LA Times plănuise să o susțină pe candidata democrată la președinție Kamala Harris, dar planul a fost blocat de proprietarul ziarului, miliardarul Patrick Soon-Shiong.

În urma demisiei jurnalistei, Soon-Shiong a dezvăluit că a oferit ocazia consiliului editorial al LA Times „să elaboreze o analiză factuală a tuturor politicilor pozitive și negative ale fiecăruia dintre candidați în timpul mandatelor lor la Casa Albă și modul în care aceste politici au afectat națiunea”. El a spus că membrii consiliului editorial „au ales să păstreze tăcerea”.

Ce s-a întâmplat la Washington Post

În cazul Washington Post, ziarul a raportat că angajații au redactat un proiect de susținere a Kamalei Harris, dar acesta nu a fost încă publicat. Surse din cadrul cotidianului susțin că decizia de a nu publica manifestul pro-Harris a fost luată de proprietarul ziarului, Jeff Bezos.

Într-un articol publicat pe site-ul The Post, directorul Lewis a declarat că „ziarul se întoarce la rădăcinile noastre de a nu susține candidații la președinție. Recunoaștem că acest lucru va fi citit într-o serie de moduri, inclusiv ca o susținere tacită a unui candidat, sau ca o condamnare a altuia, sau ca o abdicare de responsabilitate. Acest lucru este inevitabil, dar noi nu o vedem așa. O vedem ca fiind în concordanță cu valorile pe care The Post le-a susținut întotdeauna și cu ceea ce sperăm de la un lider”.

El a adăugat că a fost, de asemenea, „o declarație în sprijinul capacității cititorilor noștri de a se hotărî singuri cu privire la cine să fie președintele Americii”.

Tabere împărțite la New York

Spre deosebire de Washington Post și LA Times, The New York Times o susține deschis pe Kamala Harris, descriind-o drept „singura alegere patriotică pentru funcția de președinte”.

În schimb, republicanul Donald Trump tocmai ce a primit sprijinul celor de la New York Post, tabloid deținut de magnatul media Rupert Murdoch. „America este pregătită pentru ca eroicul Donald Trump să revendice președinția”, se arată într-un articol de opinie din ziar.

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orban: „Alegerile din SUA sunt vitale; dacă Trump este reales războiul se încheie. UE ar vrea o schimbare de regim în Ungaria”

Mai sunt două săptămâni până la alegerile din SUA. Ce arată sondajele de opinie

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Rușii își vopsesc dronele în culorile Ucrainei, pentru a nu mai fi doborâte. Imagini...
Ținuta atipică aleasă de Daniela Iliescu la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Invitații...
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
Regretele unei bucureștence mutate în Cluj-Napoca de trei ani: „Ajunsese să-mi pară normal ca o...
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei...
Un motociclist din Galați a murit după ce a fost lovit de mașina care ar...
Avangarda lui Putin din Europa Centrală, aproape de extindere. Un bloc favorabil Kremlinului, o problemă...
Este oficial! Acestor 1.000.000 de pensionari români li se va mări din nou pensia, în...
Cristina Șișcanu, imagini incendiare pe internet! A slăbit enorm și e mai sexy ca oricând....
Ai răbdare de trei ori mai mult, dar câştigul creşte de zece ori. Cum investim...
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
El este tânărul în vârstă de doar 30 de ani care și-a pierdut viața într-un...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Dacă un vehicul lent circulă pe banda 2, e legal să-l depășești pe banda 1?
Efectul Trump: Acţiunile companiilor europene dependente de export scad înaintea alegerilor din SUA. Candidatul Partidului...
Eficiență impresionantă! UN NOU MATERIAL depășește celulele solare tradiționale
Doliu în politica din România! Toată lumea îl plânge. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Cum să cureți cartofii rapid și eficient. Tehnica marilor bucătari
Gabriela Cristea a împlinit 50 de ani. Ce cadou i-a oferit Tavi Clonda înainte de...
Destin macabru pentru Marian, un bărbat de 38 de ani! A fost înjunghiat fără milă...
VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se...
VIDEO Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Cum a fost surprins tatăl...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie...
De ce mahmurelile sunt mai rele pe măsură ce înaintezi în vârstă?