Prima pagină » Actualitate » Lucrările de lărgire a plajelor din Marea Neagră creează adevărate „CAPCANE ale morții”. Gropi cu adâncime de 12 metri, la câțiva pași de mal

Lucrările de lărgire a plajelor din Marea Neagră creează adevărate „CAPCANE ale morții”. Gropi cu adâncime de 12 metri, la câțiva pași de mal

Lucrările de lărgire a plajelor din Marea Neagră creează adevărate

Lucrările de lărgire a plajelor afectează în mod radical relieful subacvatic al Mării Negre, cauzând apariția unor gropi de 12 metri, chiar în apropierea țărmului, avertizează specialiștii de mediu. Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit într-o astfel de groapă, lângă țărm în stațiunea Neptun.

Scafandrii ISU Dobrogea au descoperit miercuri, 10 iulie, după 12 ore de căutări, trupul neînsuflețit al unui tânăr de 23 de ani, într-o groapă de trei metri, în apropiere de țărm în stațiunea Neptun, după 12 ore de căutări.

Trupul lipsit de viață a fost descoperit într-o groapă cu o adâncime de trei metri, în imediata apropiere a țărmului.

„S-au format foarte multe gropi și am fost nevoiți să luăm fiecare groapă în parte”, a spus Marian Ciulei, ISU Dobrogea, conform Știrile ProTV.

Gropile au generat curenți extrem de periculoși, ce reprezintă un grad crescut de risc, chiar și la câțiva metri de țărm.

„Este inutil să înoate împotriva curentului pentru că pentru că de obicei curentul e mult mai puternic. Va trebui să se lase oarecum condus de curent, să stea cât mai mult la suprafață, să nu intre în panică”, a afirmat Pascale Roibu, scafandru.

O turistă a mărturisit că a simțit curenții subacvatici.

„Am simțit-o pe propria piele. Am intrat doar până la genunchi, curenții sunt foarte puternici și marea te trage amețitor. Nici nu îți dai seama acum ești la mal, în 20-30 de secunde ești după geamandură”.

Gropile se află, de asemenea, și în stațiunea Mamaia, unde au avut loc lucrări de extindere a plajelor. În zona respectivă gropile au o adâncime de aproximativ trei metri, iar la Eforie ajung și până la șapte metri adâncime.

„Aceste gropi acționează ca niște diguri, ele modifică radical circulația curenților în zona lor. Se pot crea vârtejuri și alte fenomene neplăcute. Vor fi zeci de ani până când se va ajunge la un profil normal”, a spus Răzvan Mateescu, expert marin INCDM.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Mediului spune că apa Mării Negre este sigură pentru baie, după alerta de poluare: Nu există niciun PERICOL pentru turişti

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele

Citește și