Luminile de la Palatul Cotroceni, stinse pentru „Ora Pâmântului 2021”. Mesajul lui Klaus Iohannis, după ce Administrația Prezidențială a participat la acest eveniment anual (FOTO)
Administrația Prezidențială s-a alăturat mișcării globale „Ora Pământului”, astfel că iluminatul interior și exterior al Palatului Cotroceni a fost întrerupt sâmbătă, timp de oră, în intervalul 20:30-21:30.
Cu această ocazie, președintele României, Klaus Iohannis, a scris un mesaj pe Instagram.
Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi”, scrie în mesajul președintelui de pe Instagram.
Ora Pământului (Earth Hour) este una dintre cele mai mari mișcări mondiale pentru protecția mediului și mobilizează milioane de oameni care, timp de o oră, sting luminile pentru a arăta angajamentul și sprijinul pentru Planeta noastră, transmite Administrația Prezidențială.
Ora Pământului 2021 – Mișcarea globală din acest a pus accent pe prevenirea următoarelor pandemii
În seara zilei sâmbătă, 27 martie, a avut loc mișcarea globală „Ora Pământului – Earth Hour” 2021, când oamenii i-au oferit Pământului o oră din timpul lor.
Astfel, luminile din case au fost stinse, timp de o oră, pentru a marca a 14-a ediţie a evenimentului Ora Pământului.
Organizatorii au dorit ca anul acesta să se pună mai mult preţ pe natură, ca măsură de prevenţie a următoarelor pandemii.
Acordul de la Paris privind încălzirea globală. Marile companii generatoare de emisii, departe de obiectivul „Zero poluare în 2050”!
Acordul de la Paris privind încălzirea globală. Marile companii generatoare de emisii de carbon sunt departe de a se fi aliniat obiectivului „Zero poluare în 2050”. Cel puțin asta reiese dintr-un raport al unui grup de investitori dat publicității luni, 22 martie, de Reuters.
Grupul Climate Action 100+ adună 575 de membri care gestionează active în valoare de 54 de mii de miliarde de dolari!
Climate Action 100+ a fost creat în 2017 cu scopul de a întreprinde demersuri pe lângă companiile responsabile de cea mai mare parte a emisiilor cu efect de seră. Scopul, de a încuraja reducerea lor şi transparenţa în legătură cu acest factor.