Prima pagină » Actualitate » MAE: 69 de cetățeni români și membri ai familiilor, aflați în situații vulnerabile, au fost repatriați din Liban

MAE: 69 de cetățeni români și membri ai familiilor, aflați în situații vulnerabile, au fost repatriați din Liban

MAE: 69 de cetățeni români și membri ai familiilor, aflați în situații vulnerabile, au fost repatriați din Liban

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că luni a fost acordată asistență pentru a repatria din Republica Libaneză un grup nou de 69 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale și persoane aflate în zona de risc maxim. Grupul a fost transportat în România cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

Sursa citată a declarat că personalul Ambasadei României la Beirut și două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE au oferit asistență celor 69 de persoane pentru eliberarea documentelor de călătorie și îndeplinirea tuturor formalităților necesare îmbarcării. În plus, pentru a asigura un zbor sigur, autoritățile locale competente au fost contactate.

Odată ce cetățenii români și familiile lor ajung pe teritoriul țării, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor oferi asistența necesară, în strânsă cooperare cu organizații neguvernamentale și Primăria București.

Până în prezent, 212 cetățeni români și membrii familiei lor au fost evacuați din Liban, conform MAE. Cetăţenii români și membrii familiei lor care s-au înregistrat la misiunea diplomatică vor rămâne în contact continuu cu Ministerul de Externe și Ambasada României în Republica Libaneză.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 : „Evitați orice călătorie!”

Acesta poate fi accesat la https://www.mae.ro/node/2896 și informațiile sunt actualizate în mod regulat în funcție de evoluțiile de securitate din regiune.

Recomandarea fermă a MAE către cetățenii români care se află în această țară este de a-și înregistra prezența la misiunea diplomatică a României la Beirut este de a le oferi protecție consulară.

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele

Citește și