MAI anchetează protecția primită de Alexandru Cumpănașu din partea Jandarmeriei, în 2019

Publicat: 07 01. 2021, 17:34
Actualizat: 07 01. 2021, 17:47
Alexandru Cumpănașu (FOTO: Facebook)

Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) face verificări la Jandarmeria Română după ce Alexandru Cumpănașu a primit în 2019 protecție din partea brigadei speciale de intervenție, în timpul crimelor de la Caracal, printre victime aflându-se și nepoata sa. În perioada august- octombrie 2019, protecția lui Cumpănașu a costat 400 de mii de lei, informează Digi 24.

În urmă cu un an și jumătate, la o lună după cazul Caracal, Alexandru Cumpănașu, care era și candidat la președinția României, se plângea că a primit mai multe amenințări. La acel moment s-a plâns de acest lucru atât în presă, cât și la fostul ministru de Interne, Mihai Fifor.

Din informațiile de la acea vreme reiese faptul că nu exista un dosar penal în ceea ce privește presupusele amenințări, dar cu toate acestea, la acel moment Alexandru Cumpănașu a primit protecție din partea Ministerului de Interne.

Mai precis, timp de trei luni, Cumpănașu a avut o gardă de corp formată din lucrători de la Brigada Specială de Intervenție și beneficia pentru deplasări de o mașină de protocol.

Informația apare și într-un raport al Curții de Conturi, întocmit după un control la Jadarmeria Română în vara anului trecut, iar acest raport a fost trimis de Curtea de Conturi la MAI în decembrie 2020, pentru verificări suplimentare.

Acum, potrivit sursei citate, noul ministru de Interne, Marcel Vela, a decis să trimită Corpul de Control la Jandamerie pentru a verifica în baza căror norme, a cărei legi, a primit Alexandru Cumpănașu protecție din partea Jandarmeriei la acea vreme.

Dosar penal în cazul clipurilor publicate de Alexandru Cumpănașu pe TikTok! Acuzațiile sunt de instigare la ură împotriva profesorilor

Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori, după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială TikTok.

Surse juridice au declarat pentru GÂNDUL.RO că procurorii vor descărca înregistrările publicate de Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, în condițiile în care există posibilitatea ca acesta să le șteargă.

De asemenea,  fiecare filmuleț va fi analizat și se va încerca identificare unor potențiale victime din rândurile profesorilor, care vor fi chemate la audieri. Totodată, minorii ar urma să fie chemați la audieri în calitate de martori potrivit legii.