Prima pagină » Actualitate » Mai multe magazine din Timiș limitează cantitățile de produse pe care le pot cumpăra clienții. Localnicii au cumpărat în exces, după un anunț al Guvernului chinez

Mai multe magazine din Timiș limitează cantitățile de produse pe care le pot cumpăra clienții. Localnicii au cumpărat în exces, după un anunț al Guvernului chinez

Mai multe magazine din Timiș limitează cantitățile de produse pe care le pot cumpăra clienții. Localnicii au cumpărat în exces, după un anunț al Guvernului chinez
Mai multe magazine din Timiș limitează cantitățile de produse de bază pe care le pot cumpăra clienții. Localnicii au început să cumpere în exces după ce Guvernul de la Beijing le-a cerut chinezilor să își facă stocuri de alimente

Mai multe magazine din județul Timiș au decis să limiteze cantitățile de produse de bază pe care clienții le pot cumpăra, după ce unii locuitori din județ au cumpărat cantități mari de zahăr și ulei, pe fondul îndemnurilor lansate de Guvernul chinez, care i-a sfătuit pe cetățeni să își facă rezerve alimentare și de produse de primă necesitate.

Astfel, pe ușa de la intrarea într-un supermarket din Deta a fost postat un afiș prin care clienții sunt înștiințați că uleiul și zahărul se vând doar în limita a 6 litri, respectiv 5 kilograme, de persoană, informează Opinia Timișoarei.

„Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”, stă scris pe un afiș pe care e înfățișată o sticlă de ulei.

Un al doilea afiș ilustrează o pungă de zahăr, iar alături este un text asemănător prin care clienților le este comunicat că pot achiziționa cel mult 5 kilograme de zahăr pe un singur bon fiscal.

Guvernul chinez a făcut apel la cetățeni să își facă rezerve de hrană

Guvernul de la Beijing a făcut apel la cetățenii din China să își facă rezerve de hrană, în contextul în care țara face eforturi pentru a combate reapariția unor focare de COVID-19.

Un anunț postat luni seara pe site-ul Ministerului chinez al Comerțului recomandă ca „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”.

Autoritățile nu au precizat care este motivul pentru care au făcut acest apel și nici nu au atras atenția cu privire la posibilitatea unei penurii de alimente în China.

China a fost lovită anul acesta de inundații, fenomene care au afectat puternic producția agricolă și au dus la creșterea prețurilor pentru produsele alimentare.

De asemenea, specialiștii avertizează că schimbările climatice ar putea duce la creșterea frecvenței acestui tip de dezastre naturale.

China este deja cel mai mare importator mondial de produse alimentare, ceea ce face țara vulnerabilă la tensiuile diplomatice, în contextul în care Beijingul are probleme diplomatice cu furnizori importanți de alimente, precum Statele Unite, Canada sau Australia.

În octombrie, prețurile la 28 de produse alimentare au crescut cu 16% comparativ cu luna anterioară, a informat luni presa din China, citând surse oficiale.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și