Mai multe proteste, sâmbătă, în Capitală. Mesajul de ultimă oră al Jandarmeriei

Publicat: 20 03. 2021, 11:30
Actualizat: 24 08. 2021, 19:27
Mai multe proteste sâmbătă în Capitală. Mesajul de ultimă oră al Jandarmeriei / Foto de arhivă

Sâmbătă are loc, în Capitală, cel mai mare protest față de restricțiile impuse de autorități în pandemia de COVID. Vor manifesta grupări diferite, printre care și susținătorii senatoarei Diana Șoșoacă.

Oamenii se acuză reciproc de confiscare protestului, scrie realitatea.net. Mitingul va fi organizat concomitent în mai multe țări, în care oamenii s-au săturat de măsurile anti-COVID.

Prima manifestație, la ora 13.00

Prima manifestație va avea loc în Piața Victoriei, din Capitală, la ora 13.00. Mai multe grupări, printre care și cea a senatoarei Diana Șoșoacă, vor manifesta contra măsurilor anti-COVID.

De aici vor mărșălui spre Piața Universității, unde va avea loc un protest condus de Pompiliu Diplan.

De acolo vor migra spre Parlament, unde va fi alt protest. Se va protesta, totodată, în Piața Leu din Capitală.

Jandarmii sunt la curent cu aceste proteste și manifestațiile au fost anunțate pe rețelele sociale. Sunt așteptați mii de manifestanți din toată țara.

Calendarul protestelor de sâmbătă

Mai multe adunări publice sunt anunțate sâmbătă în Capitală. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București precizează că participanții trebuie să păstreze distanța fizică de celelalte persoane și să poarte masca de protecție.

Sâmbătă, 20 martie, în Capitală, sunt anunțate mai multe adunări publice, organizate după cum urmează:

– în Piaţa Universităţii – zona Fântâni, între orele 15,00 – 18,00;

– în alveola Parcului Izvor, în intervalul orar 18,30 – 22,00;

– în Piaţa Victoriei, între orele 14,00 – 17,30;

– în zona statuii Leu (intersecţia bd. Iuliu Maniu cu bd. Geniului), între orele 19,00 – 21,00.

„Din motive de sănătate publică, păstraţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi purtaţi în mod corespunzător masca sanitară de protecţie. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice, trebuie să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane”, precizează DGJMB, citat de b1.ro.

Jandarmii amintesc că, pe timpul stării de alertă, potrivit legii, la mitinguri pot participa cel mult 100 de persoane.

Organizatorii acestor adunări publice au obligaţiile legale de a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a activităţilor, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual.

Jandarmii vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii pentru a asigura măsurile de ordine publică, siguranţa participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni, arată comunicatul DGJMB.