Prima pagină » Actualitate » Mai PUȚINI bani pentru românii cu carduri de alimente. La cât vor scădea sumele

Mai PUȚINI bani pentru românii cu carduri de alimente. La cât vor scădea sumele

Mai PUȚINI bani pentru românii cu carduri de alimente. La cât vor scădea sumele
card-alimente

Românii care primesc bani de la Guvern pe așa-numitele carduri de alimente primesc o veste proastă: sumele virate de stat pe aceste carduri vor scădea considerabil.

În prezent, românii cu venituri mici beneficiază de un ajutor de la stat pentru achiziționarea de alimente. Ei primesc pe cardurile speciale 250 de lei, o dată la două luni. Cum ultima tranșă a fost virată în decembrie, persoanele vulnerabile au primit până acum 1.500 de lei.

Autoritățile spun că programul va continua în următorii patru ani, însă sumele vor scădea.

Guvernul a luat o măsură fiscal-bugetară, având la bază Ordonanța de Urgență 115/2023. Conform acestei decizii, banii oferiți de la stat, prin programul „Sprijin pentru România”, vor fi mai puțini. Suma se va înjumătăți. Dacă românii  cu venituri mici primeau până acum 250 de lei pentru alimente și mese calde, începând cu anul 2025 ajutorul va fi de 125 de lei, arată CANCAN.

„Cu siguranță va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, cu aceeași periodicitate, la două luni acordate, și va continua și programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile, un program care, la fel, se încheia în anul 2023, cu noua finanțare din programul Persoane defavorizate 2021-2027.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cine beneficiază de acești bani

Potrivit legii, beneficiază de ajutorul pentru alimente persoanele din următoarele categorii vulnerabile:

  • pensionarii din cadrul sistemului public de pensii ce au venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei
  • persoanele cu un grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ce au venituri egale sau sub 1.500 de lei
  • familiile cu cel puțin 2 copii, sau cele monoparentale, dacă veniturile nete lunare pe fiecare membru sunt mai mici sau egale cu 600 de lei.
  • familiile cu ajutor social
  • persoanele fără adăpost.

 

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și