Mai ții minte celebra înghețată POLAR, de pe vremea lui Ceaușescu? Cu câți lei se vinde acum, în 2023, în supermarket

Publicat: 10 07. 2023, 08:42
Sursa foto: Facebook

Celebra înghețată Polar, vedeta verilor din perioada ceaușistă, a revenit pe piață, iar prețul este unul cât se poate de accesibil.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România prezintă publicului mai multe fotografii cu această înghețată, realizate într-un supermarket.

Cât costă înghețata Polar

O inghețată de 175 de mililitri costă 1,99 lei, dar în imaginile postate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, se observă că produsul este la promoție, fiind în acel moment 1,49 lei.

Sursa foto: Facebook

Din păcate, însă, lista de ingrediente nu este cea mai încurajatoare, înghețata conținând o serie de ingrediente considerate de unii consumatori ca fiind nesănătoase.

De altfel, internauții au și reacționat în acest sens în comentarii. „De ce au voie să comercializeze cancerul ăsta?” sau „În afară de ambalaj, care cred că este natural deoarece se presupune că ar fi hârtie, nu credeți că conține cam puține chimicale?” sunt doar două dintre reacții.

Sursa foto: Facebook

La ce preț se vinde cea mai scumpă înghețată din lume. Costă cât o mașină second hand

O înghețată produsă în Japonia a ajuns în Cartea Recordurilor, fiind acum în mod oficial cea mai scumpă din lume.

Prețul uriaș cerut de producători pentru o porție este explicat prin faptul că înghețata este făcută din ingrediente de lux.

Desertul costă cât o mașină la mâna a doua. Înghețata de lux produsă de compania niponă Cellato costă 873.400 de yeni japonezi per porție, adică echivalentul a 6.300 de dolari, informează Adevărul.

Desertul înghețat, numit byakuya (noapte albă, în japoneză), este făcut din ingrediente speciale, unele foarte rare, de unde și prețul.

Înghețata conține trufe albe rare, din regiunea italiană Alba, care pot ajunge să coste peste 15.000 de dolari pe kilogram. Alte ingrediente folosite sunt Parmigiano Reggiano și drojdie de sake. Totodată, desertul este decorat cu foiță de aur.

„Ne-a luat peste un an și jumătate să creăm acest desert, am făcut o mulțime de teste, de încercări, am avut multe erori până să obținem gustul corect. Obținerea titlului Guinness World Records a făcut ca efortul să merite totul“, a declarat reprezentantul Cellato.