Mama fetei ucise pe litoral, după CONDAMNAREA la 16 ani a criminalei: ”Nu s-a făcut DREPTATE! Își va reface viața, iar fata mea putrezește în pământ”

Mama fetei ucise pe litoral, după CONDAMNAREA la 16 ani a criminalei: ”Nu s-a făcut DREPTATE! Își va reface viața, iar fata mea putrezește în pământ”
Mama Alinei Ciobanu a fost devastată de vestea că Loredana Atănăsoaie va sta după gratii doar 16 ani, pedeapsă pe care o consideră prea mică
Publicat: 04/07/2024, 17:43
Actualizat: 04/07/2024, 17:46

Instanța a dat, joi, sentința definitivă în cazul tinerei care și-a ucis cea mai bună prietenă, într-un hotel din stațiunea Saturn, apoi a băgat-o într-o valiză și i-a abandonat cadavrul într-un parc din Mangalia. Curtea de Apel Constanța a decis că Loredana Atănăsoaie va sta după gratii 16 ani, ea fiind condamnată pentru omor, furt calificat, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic. De asemenea, va trebui să achite daune morale în valoare de 75.000 de euro mamei prietenei căreia i-a luat viața. 

  • Vestea că ucigașa fiicei sale a primit o pedeapsă de doar 16 ani de închisoare a dărâmat-o pe mama Alinei Ciobanu. Femeia ar fi vrut ca Loredana să fie condamnată la cel puțin 25 de ani de închisoare.
  • Paulina Anăcuță este convinsă că, în timp ce fata ei ”putrezește în pământ”, Loredana va ieși mult mai repede din închisoare și nici nu va avea de unde să îi plătească daunele de 75.000 de euro.
  • Femeia consideră că pedeapsa este una prea blândă pentru o crimă care a șocat întreaga țară.

Mama Alinei Ciobanu, tânăra ucisă într-o cameră de hotel de prietena sa din copilărie, Loredana Atănăsoaie, a primit cu tristețe vestea că ucigașa fiicei sale a fost condamnată, joi, la doar 16 ani de închisoare, decizia fiind definitivă. Paulina Anăcuță spera ca judecătorii să o trimită pe Loredana după gratii cel puțin 25 de ani.

În aprilie 2024, Loredana Atănăsoaie a fost condamnată de judecătorii de la Tribunalul Constanța la 15 ani și trei luni de închisoare, pentru omor, furt calificat, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic. Decizia nu a fost, însă definitivă, iar atât criminala, cât și mama victimei au contestat-o.

Magistrații au mai stabilit atunci că ea trebuie să achite daune morale în valoare de 75.000 de euro mamei prietenei căreia i-a luat viața, sumă care nu a fost modificată în urma deciziei pronunțate joi de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.

Deja îmi tremură picioarele, nici nu pot să mai merg. Nu se poate așa ceva, la ce a făcut ea de a șocat toată țara, să îi dea doar 16 ani.

Nu s-a făcut dreptate, nu a băgat-o la profanare de cadavre că a dus-o cu valiza. Eu sunt bolnavă, vai de capul meu, mă îmbolnăvesc și mai rău!

Nici măcar 25 de ani sau măcar 20 de ani nu i-au dat. Toată lumea zicea că ar fi trebuit să îi dea pe viață la ce a făcut ea. Dacă are și bună purtare, face mai puțin. Ea scapă, își reface viața, iar fata mea putrezește în pământ”, ne-a spus, plângând, Paulina Anăcuță.

Avocat: ”I-a majorat pedeapsa cu 9 luni, nu este un capăt de țară, este tânăr”

În ceea ce privește despăgubirile de 75.000 de euro, mama Alinei Ciobanu este convinsă că nu va vedea niciun ban, deoarece criminala nu are de unde să îi dea.

De cealaltă parte, avocatul Loredanei Atănăsoaie, Adrian Olteanu, este mulțumit de sentință, chiar dacă ea a fost mai mare decât cea inițială.

”Este o decizie OK, păstrează fondul, chiar dacă s-a mărit cu 9 luni, asta este, dacă așa a considerat Curtea de Apel să majoreze puțin pedeapsa, nu a dublat-o. În principiu, sunt mulțumit. Pentru omor a luat 13 ani, iar prin contopirea pedepsei cu pedepsele pentru celelalte fapte a luat 16 ani.

I-a majorat pedeapsa cu 9 luni, nu este un capăt de țară, este tânără. Eu, unul, ca avocat, sunt mulțumit, dosarul a fost extraordinar de greu, a fost o bătălie mare. Pedeapsa putea să fie, Doamne ferește, cu 10 ani mai mult. S-a mers pe recunoașterea faptelor”, a spus, pentru Gândul, avocatul Loredanei Atănăsoaie.

Ucigașa i-a pus trupul fără viață într-o valiză

Pe 5 august se împlinește un an de la moartea Alinei Ciobanu, tânăra de 18 ani care a fost ucisă de prietena sa din copilărie, Loredana Atănăsoaie, în camera unui hotel din Saturn, unde lucrau amândouă în perioada sezonului estival. Loredana și-a înjunghiat mortal prietena, în urma unui conflict, cele două fete având o relație tensionată de mai mult timp.

După ce și-a omorât colega de cameră, care îi era și cea mai bună prietenă, ucigașa i-a pus trupul fără viață într-o valiză, a chemat un taxi și a transportat cadavrul până la un parc din Mangalia, unde l-a abandonat sub o bancă.

Criminala a mărturisit în fața anchetatorilor că și-a împiedicat prietena, care se zbătea în mâinile ei pline de furie, să strige după ajutor și că, timp de 30 de minute, a privit-o până când și-a dat ultima suflare.


CITEȘTE ȘI:

Criminala care și-a ucis prietena, a pus-o în geamantan și a lăsat-o într-un parc pe litoral așteaptă PEDEAPSA. ”Sper să iasă bătrână din închisoare”

Sora criminalei de la Mangalia, primele reacții după fapta care a îngrozit România: ”Am cunoscut această fată și nu merita așa ceva”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Preţul exorbitant pe care l-a plătit un cuplu pentru două băuturi la un restaurant din...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×