Blamat, de cele mai multe ori bdin cauza prețurilor mari, litoralul românesc rămâne totuți un loc plin de magie, unde frumusețea unui răsărit rămâne imbatabilă. Și în această vară, plajele românești de la Marea Neagră, rămân în topul locurilor preferate de români.
Dincolo de prețurile mari, există plaje superbe, apusuri și răsărituri pitorești, mâncare delicioasă și multe alte lucruri care fac mii de români să revină an de an pe litoralul românesc al Mării Negre.
Însă, dacă vrei să mânânci bine în timpul unui sejur pe litoral trebuie să știi că ei nevoie de un buget destul de mare. Recent o turistă a postat pe un grup de Facebook un bon fiscal care arăta cât a cheltuit pe un prânz. Totul ar fi bine și frumos dacă nu ar sări în ochi prețul la mămăligă: 50 de lei kilogramul! Un preț cam mare dacă ar fi să ținem cont de faptul că o pungă de mălai de un kilogram o poți găsi în supermarketuri cu prețuri între 5 și 10 lei, în funcție de tip și marcă.
Conform unui meniu postat pe Facebook de terasa din Costinești, lista prețurilor accesibile continuă și cu friptura de porc, care se vinde cu 7,5 lei (100 g), mici, care costă 4 lei/bucata și pulpa de pui, al cărui tarif este de 8,5 lei, fiecare sută de grame.
Un șnițel de pui la acest „împinge tava” din Costinești costă 7,5 lei, 100 de grame. Dacă porția ar avea, să zicem, 200 de grame, acesta ar ajunge pe nota de plată la 15 lei. În cazul în care adăugați și o porți de piure de cartofi, la factură se mai adaugă 8,5 lei, ceea ce duce la un total de 23,5 lei, adică mai puțin de 5 euro, pentru o masă copioasă de prânz.