Dacă ești consumator frecvent de Nutella sau Fineti, te-ai gândit vreodată din ce sunt făcute? Dacă nu, a făcut-o Dragoș Pătraru pentru tine. Celebrul realizator TV a analizat, la „Starea (NE)Sănătății”, etichetele acestora și ne spune din ce e făcută, de fapt, crema de cacao.
Încă de la început, suntem avertizați asupra cantității de zahăr, principalul ingredient, deși corpul are nevoie de glucoză… dar nu trebuie exagerat asupra acestui aspect.
O altă problemă sesizată de Dragoș Pătraru este ambalajul. De exemplu, Fineti se vinde într-un recipient din plastic, pe cand Nutella se vinde într-un borcan de sticlă, ceea ce este mai acceptabil, în opinia sa.
Zahăr, Ulei de palmier, Alune de pădure (13%), Lapte praf degresat (8,7%), Cacao degresată pudră (7,4%), Emulgator: lecitină (SOIA), Vanilină.
Iar la suta de grame de produs, avem 30,9 grame de grăsimi, 57,5 grame de glucide și 6,3 grame de proteine.
La final, Dragoș Pătraru a făcut și o demonstrație, ținând cont de faptul că pe etichetă a găsit și o porție recomandată zilnic: 15 grame.
Ei bine, asta înseamnă doar o felie de pâine cu Nutella, în condițiile în care un copil, de exemplu, consumă mai multe dulciuri în 24 de ore. Și asta în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă doar 9 grame de zahăr/zi.
Vezi aici întreaga demonstrație:
FOTO & VIDEO – Youtube/Starea Sănătății