Detestată în România, premiată în Belgia. Mâncarea servită pacienților la un spital belgian a ajuns să fie apreciată în prestigiosul ghid Gault & Millau, etalonul celor mai bune restaurante din lume.
Agenția Reuters scrie că mâncarea servită într-un spital din vestul Belgiei pur și simplu i-a dat pe spate pe ghizii revistei franceze Gault & Millau.
AZ Groeninge, unitate medicală din oraşul Kortrijk, a devenit primul spital belgian recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le serveşte pacienţilor.
Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii şi cămine de bătrâni în ceea ce priveşte mesele servite angajaţilor sau rezidenţilor. Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.
Ulterior, ghidul a stabilit că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată mânca unele dintre preparate chiar la el acasă.
Cel mai important sfat, a transmis șeful Gault & Millau Benelux, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple: „Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos… Încearcaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană”.
Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023, notează Reuters.