Manifestaţie de PROTEST la Vama Veche, după accidentul de la 2 Mai. Este RECLAMAT modul în care se desfășoară procesul lui Vlad Pascu

Publicat: 02/05/2024, 13:41
Actualizat: 02/05/2024, 18:05

O manifestaţie de protest are loc joi, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, soldat cu moartea a doi tineri. Următorul termen în acest proces este programat în 9 mai.

„Marșul tăceri”, în memoria celor doi tineri uciși de Vlad Pascu după ce s-a urcat drogat la volan, a fost organizat de tatăl lui Sebi, una dintre victime. Protestatarii pornesc din stațiunea Vama Veche și merg pe drumul parcurs de Sebi și Roberta spre 2 Mai, în seara în care au fost spulberați de bolidul lui Vlad Pascu.

Organizatorii au adus și un banner pe care scrie „Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îți vom face dreptate”.

Tatăl lu Sebi, revenit la locul tragediei, unde fiul său și-a pierdut viața, a declarat, cu lacrimi în glas, că și-a pierdut speranța în justiția română.

„Vom merge până în 2 Mai, pe jos, am venit pregătiți. Este foarte dureros, dar pentru pentru copilul meu fac orice. Sincer, n-am mai venit cu niciun gând. Suntem foarte supărați de tot ce se întâmplă în justiția noastră. Suntem foarte supărați că ne va judeca iar doamna Ancuța Popoviciu. Vom merge pe data de 9 fără nici speranță și vom aștepta apelul. Să știți că este un strigat de durere din partea noastră. Dar v-am spus vom face tot posibilul ca să ne audă cineva. Putere mai am, sperăm să mai putem duce”, a declarat tatăl lui Sebi.

”În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest”, anunţă organizatorii.

„Alătură-te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată”

Manifestanţii se reunesc la ora 17.00, în Vama Veche şi vor porni către locul accidentului, pentru a arăta că nu sunt de acord cu modul în care este judecat acest caz.

”Ne dorim să arătăm lunii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură–te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată”, este mesajul celor care au iniţiat protestul.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche

Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
Judecătoarea din dosar a fost contestată şi a ajuns în atenţia Inspecţiei Judecătoare şi a CSM după ce a intrat în instanţă mestecând gumă şi a întrebat dacă unul dintre tinerii decedaţi este prezent.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis în 24 aaprilie că judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, nu va fi suspendată din funcţie, respingând cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată. Secţia pentru judecători în materie disciplinară a apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către Ioana Ancuţa Popoviciu ”nu este de natură a afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurii disciplinare faţă de aceasta.”

CITEȘTE ȘI:

Vlad Pascu vorbește pentru PRIMA DATĂ despre tragedia din „2 Mai”, din spatele gratiilor: „Aș da orice să pot da timpul înapoi”

Partidul lui Cristian Popescu Piedone cere EXCLUDEREA din magistratură a judecătoarei lui Vlad Pascu: „A dat dovadă de neglijență gravă”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor