Marcel Ciolacu, despre măsurile sociale care vor pune capăt lăcomiei ”noilor băieți deștepți din energie”: ”Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte”

Marcel Ciolacu, despre măsurile sociale care vor pune capăt lăcomiei ”noilor băieți deștepți din energie”: ”Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte”
Marcel Ciolacu, președintele PSD | Sursa foto - Facebook
Publicat: 30/08/2022, 17:04
Actualizat: 30/08/2022, 17:12

IMM-urile și firmele din industria alimentară reprezintă o ”prioritate strategică” pentru Partidul Social Democrat și pentru Guvernul României, a anunțat Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, iar protejarea românilor pe timpul iernii este esențială.

Președintele PSD a mai precizat, în mediul online, că Marius Budăi – ministrul Muncii – va prezenta miercuri, 31 august, ”măsurile sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării”.

Marcel Ciolacu s-a referit și la ”lăcomia noilor băieți deștepți din energie”, promițând că la nivelul guvernului vor fi adoptate ”rapid” soluții care să stopeze această lăcomie și să protejeze ”populația și economia pe timpul iernii”.

PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!

În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

”Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!

Marcel Ciolacu, președintele PSD

”Avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice”

Social-democrații doresc și ca într-o nouă ordonanță de urgență să fie stuipulată obligativitatea tuturor ”actorilor din energie” de a plăti o ”contribuție de solidaritate”.

Fiind ”principala sursă a inflației”, energia induce o criză care nu va putea fi depășită doar în câteva luni, iar Marcel Ciolacu mai precizează că partidul pe care îl conduce ” va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”.

”Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.

Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizii urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”, a mai scris liderul PSD.

Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să căutăm cele mai bune soluții de sprijin pentru România!

Marcel Ciolacu, președintele PSD


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor