Marcel Ciolacu, despre PĂRINȚII săi: „Au fost călăuzele mele în viață. Care mai aveți norocul de a vă îmbrățișa părinții, bucurați-vă de prezența lor”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat în discursul de sâmbătă că va susține libertatea de expresie, economică, religioasă şi sexuală dacă va ajunge președintele țării.
Dar adaugă că „cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi”.
Marcel Ciolacu: „Au fost călăuzele mele în viață. Care mai aveți norocul de a vă îmbrățișa părinții, bucurați-vă de prezența lor”
Marcel Ciolacu a povestit despre cât de mult regretă pierderea părinților săi.
„Din păcate, i-am pierdut pe amândoi. I-am iubit enorm și îi voi purta mereu în sufletul meu.Vă spun vouă, celor care mai aveți norocul de a vă îmbrățișa părinții, bucurați-vă de prezența lor, dedicați-le timp, arătați-le că-i iubiți și mai ales aveți răbdare cu dânșii. Noi suntem aici pentru că ei ne-au oferit afecțiune”.
Marcel Ciolacu, despre tatăl său: „M-a învățat ce înseamnă munca”
Premierul spune că a învățat să aprecieze munca și respectul față de țară de la tatăl său, Ion Ciolacu, fost pilot militar ce a fost decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene. A avut 5.000 ore de zbor pe diferite tipuri de avioane în 30 ani de carieră militară.
„Familia, munca și credința au fost călăuzele mele în viață. Tata m-a învățat ce înseamnă munca, respectul și iubirea față de țară. Dar și cât de important este să lupți pentru lucrurile în care crezi, în ideile tale. Să ai curaj să iei decizii și să fii responsabil”.
Premierul Marcel Ciolacu a povestit la conferința de presă că imediat după ce a terminat liceul a început să muncească. Tatăl său l-a „dat afară din casă” şi l-a trimis să lucreze.
„Mi-am pus familia înaintea deciziilor de a termina facultatea. Am muncit imediat după ce am terminat liceul. Tatăl meu m-a dat afară din casă. Voi nu aţi prins vremurile acelea. Taică-miu a zis: ”Mă, dacă nu eşti în stare să intri la facultate, du-te la muncă, mă!”. Pe urmă m-am dus în armată. Erau alte vremuri. Ăsta e adevărul!Mi-am făcut o familie, am muncit, am muncit în mediul privat… nu-mi e ruşine de absolut nimic”, a adăugat premierul.
Într-un interviu din 2021, liderul PSD a dezvăluit că tatăl său „aduna familia”:
„Avea capacitatea de a ne strânge pe toți, cu respectul cuvenit, mai ales că era și militar. Era un om glumeț, un om deschis, foarte ancorat în realitate. Foarte zgârcit la vorbă, dar știind să puncteze anumite lucruri. Ne-a încurajat întotdeauna să ne vedem, să ne strângem”.
Tatăl lui Marcel Ciolacu a murit în 2015, la 10 ani după ce a fost diagnosticat cu cancer.
Marcel Ciolacu, despre mama sa: „M-a învățat să fiu cumpătat”
Ciolacu spune că de la mama sa a învățat să fie cumpătat și echilibrat.
„De la mama am învățat ce înseamnă echilibrul și cumpătarea. Tot dânsei îi datorez cei 7 ani de acasă: să nu minți, să îi respecți pe ceilalți, să fii echilibrat, să nu aluneci dintr-o extremă în alta”.
Mama lui Marcel Ciolacu a murit în anul 2022, la 84 de ani, după ce în ultimii ani s-a luptat cu o formă de cancer.
În aprilie, premierul spunea că mama sa era din Tecuci. Marcel Ciolacu, prezent în 2021 la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, spunea că avea remușcări deoarece nu-și petrece suficient timp cu mama sa.
„Am remuşcarea că nu petrec mai mult timp cu dânsa”.
Premierul vrea ca lupta dintre generații să înceteze
Ciolacu militează pentru încetarea conflictelor dintre generația pensionarilor, generația decrețeilor care încă se mai află în câmpul muncii și generația tinerilor mileniali, majoritatea liberali.
„Această țară trebuie să-și regăsească respectul între generații.Pentru mine, libertatea este una dintre valorile fundamentale. Susțin cu toată tăria, liberitatea de expresie, economică, religioasă și sexuală. Dar nu cred în libertatea de a distruge fibra acestei națiuni. Cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi.Nu sunt un om perfect, sunt un om normal, nu vreau să par altfel de cum sunt. Atunci când am greșit mi-am asumat acest lucru și am încercat să repar. Muncesc eu cu mine zilnic să evoluez ca om, astfel încât să devin președintele pe care românii și-l doresc. Un președinte pentru toți”.