Marcel CIOLACU despre reacția Clotildei Armand: Eu înțeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe și demnitate în politică
This browser does not support the video element.
Măsurile care vor fi luate pentru viitoarele alegeri, ca să nu mai existe situații în care membrii birourilor electorale au așteptat pe străzi cu sacii plini cu buletine de vot, vor avea loc în special la nivelul prefecturilor. Premierul Marcel Ciolacu a declarat în cadrul unei conferințe de presă, la Suceava, că reprezentanții guvernamentali aveau obligația să verifice toate sediile unde urma să fie aduse buletinele de vot.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, crede că ar trebui analizată și activitatea prefecților din timpul alegerilor, pentru că aceștia aveau responsabilitatea să verifice unde vor fi aduși și depozitați sacii cu buletine de vot.
Deja am avut discuția cu domnul președinte, acum au fost cinci buletine în funcția de președinte, un singur buletin. La Parlament, este, de asemenea, un singur buletin, deci este foarte puțin probabil. În schimb, știți că fiecare are anumite responsabilități. Facem o analiză la prefecți, facem o… Jandarmeria am văzut că și-a făcut datoria din plin și Poliția Română au fost incidente majore. Primarii, iarăși, pun la dispoziție anumite săli. Duceți-vă la ce a oferit doamna Clotilde la Sectorul 1. E total strigător la cer, ostentativ făcut tocmai anticipând că va fi un scandal. Cu alte cuvinte, prefectul de această dată va avea obligația să verifice toate aceste locații. Va fi o analiză, categoric și, repet, mai ales la nivelul prefecților!
Dacă se impune ca președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, să-și dea demisia pentru maniera defectuoasă în care a fost manageriat între procesul de votare, Ciolacu a precizat că nu șeful AEP a fost acela care a lăsat oamenii să aștepte pe stradă, în caniculă, ca să poată depune buletinele de vot, ci primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Dar domnul Toni Greblă organizează saci pe străzi? Eu înțeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe și demnitate în politică. Nu poți acum 4 ani să spui un lucru și acum să spui alt lucru, în funcție de cum ți-a convenit. Același lucru e și cu data alegerilor. Nu poți să spui un lucru acum câteva luni și acum alt lucru. Dacă vrem ca acești tineri, și dumneavoastră, de mult mai tineri decât mine, să aveți o democrație într-un stat consolidat și de respect. Prea mult timp s-a mers cu ură, cu diversiune. Uitați-vă la ce se întâmplă acum! Nu mai creează nicio emoție negativă, fiindcă românii știu adevărul. Ipocrizia cred că, la aceste alegeri, a luat sfârșit.
Citește și: