Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților și liderul Partidului Social Democrat (PSD), se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, acolo unde a discutat despre o serie de proiecte energetice comune și nu numai.
Ciolacu a afirmat, după o întâlnire cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov, că pe lângă proiectele majore din energie, îngrășăminte și construcții, să fie avută în vedere deschiderea unei rute directe de zbor Baku-București, dar și a unei legături de feribot între cele două țări.
„Azerbaidjan este primul partener economic al României în Caucazul de Sud. Noile proiecte de energie vor conduce colaborarea noastră la un nivel superior. Aceasta este principala concluzie a întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.
Președintele Camerei Deputaților a mai precizat că în programul de guvernare sunt pregătite scheme de ajutor pentru a facilita investițiile companiilor în sectorul îngrășămintelor și cel al materialelor de construcții, domenii în care firmele azere au o expertiză recunoscută pe plan internațional.
„La rândul său, partea azeră încurajează investitorii români să demareze proiecte în Azerbaidjan mai ales în industria farmaceutică și în sectorul agricol. În final, am insistat ca, pe lângă proiectele majore din energie, îngrășăminte și construcții, să fie avută în vedere deschiderea unei rute directe de zbor Baku-București, dar și a unei legături de feribot între cele două țări”, a încheiat Ciolacu.
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, acolo unde a discutat, luni, și cu președintele Ilham Aliyev, despre o serie de proiecte energetice comune.
Pe agenda discuțiilor s-a aflat, printre altele, și contractul prin care România va achiziționa un miliard de metri cubi de gaze naturale din Azerbaidjan.
Contractul se va derula din luna aprilie și va dura un an. Marcel Ciolacu a afirmat, tot prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că România are șanse reale de a deveni „poarta către Uniunea Europeană pentru gazele şi energia din Azerbaidjan”.