Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu nu renunță. „PĂCĂNELELE nu au ce căuta în zona rurală” / Ce plan are premierul României cu jocurile de noroc

Marcel Ciolacu nu renunță. „PĂCĂNELELE nu au ce căuta în zona rurală” / Ce plan are premierul României cu jocurile de noroc

Marcel Ciolacu nu renunță. „PĂCĂNELELE nu au ce căuta în zona rurală” / Ce plan are premierul României cu jocurile de noroc

Premierul Marcel Ciolacu nu face niciun pas în spate și anunță că jocurile de noroc nu vor mai exista în mediul rural.

Mai mult, șeful Executivului are de gând să mute păcănelele în afara oraşelor.

Ciolacu: „Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare sat”

În primul rând, păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele! Cumva, credeţi că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri, se întorc prin impozite şi taxe? Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele? Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă! Ei, în loc să-şi schimbe televizorul, să-şi cumpere alimente, să-şi hrănească copiii, se îmbătau şi mergeau la păcănele în sat şi se duceau acasă şi spuneau că au pierdut toţi banii.

Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă statul român nu va pierde venituri din cauza acestor măsuri, premierul a răspuns: „Veniturile respective o să-mi vină, se echilibrează piaţa”.

Premierul a subliniat că nu îl deranjează ameninţările industriei păcănelelor şi a reiterat faptul că reprezentanţii din domeniu fac de 30 de ani ce vor şi că s-au aflat inclusiv la masa Guvernului, reclamând, în context, „o corupţie guvernamentală”.

Sunt companii foarte mari, nu poţi unii să ai sediul social şi sediul fiscal în România, alţii să îl ai în Transnistria sau în nu ştiu ce insule. Unul să plătească 15%, unul să plătească 1%. Cum să accepţi aşa ceva?

Acest lucru a fost acceptat în România. (…) Cât timp ei au fost la masa Guvernului, lângă primul-ministru al Guvernului…

Vă mai amintiţi că noi nu aveam voie să ieşim pe stradă (n.r. – în timpul pandemiei), erau închise spitalele, bolnavii cronici nu aveau acces şi păcănele erau deschise??? Au fost exceptate. Nu vi se pare că este corupţie guvernamentală? Cum adică, închizi spitalele, păi, atunci, cu ce avem de-a face?! Faptul că le-ai uitat să le treci este una, omisiunea, dar faptul că ai scris negru pe alb că sunt exceptate, iar unii dintre jucătorii, chibiţi, că el nu-i un jucător de pe lângă marii jucători în această zonă, era la masa Guvernului… şi tu dai ordonanţă, şi ca o excepţie, dar închizi spitalele. Mama mea, Dumnezeu să o ierte, nu putea merge în spital să se trateze de cancer, dar la păcănele putea să meargă. Despre ce vorbim aici, domnule?!”, a mai spus premierul.

Referitor la propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar, Marcel Ciolacu a precizat că „nu are nimic cu cash-ul’” şi nici cu cetăţenii României, dar că nu se va mai putea cumpăra un Ferrari „cu sacoşa”, punctând faptul că măsura are rolul de a reduce evaziunea fiscală.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și