Prima pagină » Actualitate » Marea Britanie, „raiul” muncitorilor români. Un conațional arată cum si-a schimbat viața peste hotare, iar salariul este fabulos

Marea Britanie, „raiul” muncitorilor români. Un conațional arată cum si-a schimbat viața peste hotare, iar salariul este fabulos

Marea Britanie,
Marea Britanie, "raiul" muncitorilor români

Un român care s-a stabilit și muncește în Marea Britanie a vrut să arate cum „se fac banii” în țara Regelui Charles al III-lea. Jobul pe care îl face conaționalul nostru este una grea, dar și banii câștigați sunt pe măsură.

Un român de-al nostru arată tuturor cum se muncește în Marea Britanie. El practică unul dintre joburile cele mai solicitante, dar se declară fericit pentru modul în care trăiește în societatea engleză.

Îmbrăcat în salopetă, cu bocancii scufundați în noroi, românul spune că „Anglia este țara unde totul este posibil”, dar viața „strălucește” precum soarele pe cer.

„O zi minunata în Anglia, aici unde totul este posibil , unde banii sunt doar niște nimicuri în comparație cu viața bună pe care noi o ducem aici , unde soarele strălucește mereu iar lumea este mereu pozitivă !!

Un amic i-a comentat: „Dar și când iei minim 2.000£ vinerea (săptămânal), e bine?”. Răspunsul a lăsat mască pe toata lumea: „£2.000 luam acum 5 ani”.

May be an image of 1 person and outdoors

Ieșirea Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană a schimbat regulile de călătorie atât în ceea ce privește documentele de care ai nevoie pentru a trece granița, cât și condițiile de ședere în cazul în care vrei să muncești sau să studiezi în Regatul Unit.

La 1 februarie 2020 Marea Britanie a ieșit oficial din UE, iar a existat o perioadă de tranziție, până pe 31 decembrie, în care regulile pentru cetățenii străini au rămas aproape aceleași.

Condiţii de acces pe piaţa muncii din Marea Britanie

De la 1 octombrie 2021 însă condițiile de intrare și ședere în Marea Britanie s-au schimbat. Așadar pentru a vă califica pentru o viză de lucrător în domeniul sănătății și îngrijirii, trebuie să:

  •  aveți calificare de medic, asistent medical, profesionist în domeniul sănătății sau profesionist de asistență socială pentru adulți
  • lucrați într-un loc de muncă eligibil în domeniul sănătății sau al asistenței sociale
  • lucrați pentru un angajator din Marea Britanie care a fost aprobat de Ministerul de Interne
  • aveți un „certificat de sponsorizare” de la angajator cu informații despre funcția care vi s-a oferit în Marea Britanie
  • să fiți plătit cu salariu minim – suma depinde de tipul de muncă pe care îl desfășurați

Pentru a verifica dacă sunteți eligibili pentru un alt tip de viză pentru a lucra în Marea Britanie accesați aici toate informațiile despre toate tipurile de viză disponibile.

Sursa: Antena 3

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele