”Marea îmbulzeală” de pe aeroport. Măsurile de protecție, tratate cu superficialitate | VIDEO
This browser does not support the video element.
Antalya, una dintre destinațiile turistice preferate de zeci de mii de români, s-a confruntat cu valuri de căldură impresionate, istorice – după cum au afirmat meteorologii -, iar urmarea a fost înspăimîntătoare. Incendii de vegetație devastatoare, oameni evacuați, turiști timorați care au fost obligați să rămână în camerele de hotel și, în ultimă instanță, sejururi compromise.
În contextul pandemic care impune restricții fără precedent, oamenii încearcă, totuși – din răsputeri – să revină în normalitate, iar mulți dintre ei au plătit, cu un an înainte, concediile visate după luni de zile de socializare minimă.
Marți, în Antalya au fost 47 de grade, potrivit informațiilor oferite de specialiști, iar aeroportul a fost ”full”. Turiști care vin din alte țări, dornici de vacanță, în pofida amenințării incendiilor, turiști care și-a încheiat concediul și pornesc către case. Din păcate, în toată această vânzoleală policromă, măsurile de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus au fost tratate, de mulți dintre cei aflați pe aeroport, cu superficialitate.
”Marea îngrămădeală din aeroportul Antalya, ieri, 4 august. Mulți dintre turiști purtau masca incorect, doar prin acoperirea gurii, nu și a nasului. Sunt temperaturi de 47 grade Celsius, 50 grade Celsius la sol. Iar în aeroport este aglomerație maximă, vin și pleacă aeronave de linie si chartere. Prinși în febra sosirii sau a plecării, turiștii nu mai țin cont de măsurile de distanțare socială, uită de pandemie și de riscul infecției, stau umăr lângă umăr”, spune un turist român pentru GÂNDUL.
Aglomerație și pe aeroportul ”Henri Coandă” din București
Același turist român s-a confruntat cu aglomerația și după ce a ajuns pe aeroportul ”Henri Coandă” din București.
”A fost buluceală la intrarea în țară, la Otopeni, iar în ceea ce privește măsurile de distanțare impuse de pandemie cu greu se mai poate vorbi despre așa ceva. Riscul de infecție crește proporțional, cu atât mai mult cu cât mulți turiști uită să poarte masca de protecție corect”, mai spune turistul român, cel care – de altfel – a trecut printr-o experiență teribilă în timpul concediul de câteva zile pe care l-a petrecut în Antalya.
Martor al incendiilor de vegetație care au pus Turcia ”pe jar” la propriu, turistul român a fost martorul unor scene înspăimântătoare, iar simpla ieșire pe plajă s-a transformat într-o experiență de neuitat, și nu în sensul cel mai bun al cuvântului. (mai multe detalii AICI)