Marea Neagră, tot mai aproape de un DEZASTRU ecologic, din cauza deșeurilor și scurgerilor de păcură: „E hidrocarbură, nu are ce căuta în mare”
This browser does not support the video element.
În Marea Neagră, la câțiva pași de stațiunea Mamaia, au fost găsite deșeuri de la vapoare, fragmente de avion, precum și un combustibil extrem de nociv, ce reprezintă un adevărat risc pentru organism și otrăvește ecosistemul marin.
Deșeurile din Marea Neagră, din zona litoralului românesc, devin un pericol tot mai mare pentru sănătatea oamenilor. În apropierea stațiunii Mamaia au fost găsite, azi, de un activist de mediu combustibil naval, garnituri de la ușile vapoarelor sau bucăți din ușile avioanelor.
Activistul a sesizat imediat 112, după ce în apele din zona plajei din Constanța a fost detectată păcură, un combustibil pentru vapoare extrem de periculos. Combustibilul se întindea asemenea unei imense pete negre de ulei din zona cazinoului până pe plaja din apropiere. Activistul de mediu Mădălin Sopoglu s-a îngrozit când a văzut dimensiunea poluării. Acesta a găsit și un bidon cu hidrocarburi, care, potrivit informațiilor inscripționate, provenea de la o navă din Beirut, ancorată, și la acest moment, în portul Constanța.
„E foarte periculoasă. Este hidrocarbură, nu are ce căuta mare.”, a declarat acesta.
Efectele poluării cu deșeuri sunt catastrofale, scurgeri de petrol, delfini morți și ecosistem marin devastat.
Potrivit unei anchete Observator, midiile din marea neagră conțin metale grele și substanțe cancerigene cu mult peste limitele admise.
Pescarii care culeg fructe de mare din zonele interzise și poluate le oferă apoi restaurantelor care le pun pe masă clienților.