UPDATE FOTO/ VIDEO | Marele actor Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul Bellu. Artiști de renume au venit să își ia adio

Publicat: 06/01/2023, 16:45
Actualizat: 06/01/2023, 17:39

Mitică Popescu, unul dintre cei mai iubiți actori de film și de teatru din România, s-a stins din viață marți, la vârsta de 86 de ani. 

UPDATE 16:30: Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Mitică Popescu a fost înhumat în aplauzele celor veniți să îi spună adio celui care a fost marele actor, Mitică Popescu.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

UPDATE 16:15: În aplauzele celor veniți să își ia rămas bun de la marele actor, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Mitică Popescu a fost purtat pe brațe la ieșirea din biserică de către militari, actorul fiind înmormântat cu onoruri militare.

UPDATE 16:00: Slujba s-a terminat. Ultimele momente înainte ca sicriul cu trupul neînsuflețit să fie înhumat alături de Leopoldina Bălănuță.

UPDATE ora 15:00: Slujba de înmormântare a început, mari actori venind să își ia rămas bun de la Mitică Popescu. Printre cei prezenți la înmormântarea lui Mitica Popescu se numără Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Magda Catone, Alexandru Bindea.

Marian Râlea, vizibil afectat de moartea lui Mitică Popescu

Știrea inițială

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mitică Popescu a fos depus joi la Teatrul Mic din Capitală, după care a fost dus la Capela Cimitirului Bellu. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, la ora 15:00, la Cimitirul Bellu.

Pregătirile pentru înhumarea marelui actor au început în cimitirul Bellu. Mitică Popescu va fi înmărmântat lângă iubirea vieții lui, Leopoldina Bălănuță.

Mormântul unde va fi înhumat Mitică Popescu

Cine a fost Mitică Popescu

Mitică Popescu s-a născut în Bucureşti, pe data de 2 decembrie 1936, absolvind Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”  în anul 1967.

Actorul a realizat roluri de excepţie în spectacolele de teatru: ”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu), potrivit news.ro.

De asemenea, Mitică Popescu a jucat în zeci de filme iubite de români: ”Stejar, extremă urgenţă” (regia Dinu Cocea, 1973), ”Mere roşii” (regia Alexandru Tatos, 1976), „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ”De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981), ”Înghiţitorul de săbii” (regia Alexa Visarion, 1981), ”Glissando” (regia Mircea Daneliuc, 1985), ”Căsătorie cu repetiţie” (regia Virgil Calotescu, 1985), „Morometii” (regia Stere Gulea, 1987), ”Secretul armei…secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988), ”Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993), ”Dulcea saună a morţii” (regia Andrei Blaier, 2003), ”Păcală se întoarce” (regia Geo Saizescu, 2006), ”Ticăloşii” (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ”Umilinţă” (regia Cătălin Apostol, 2011).

Vă recomandăm și:

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Oamenii de știință au descoperit originile fierului metalic de pe Lună
×