Marius Coaje, fost consilier al primarului general: „Podul Grant are o stare nesatisfăcătoare, echivalentă cu risc seismic grad I la clădiri” | VIDEO EXCLUSIV
This browser does not support the video element.
Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Podul Grant are o stare tehnică nesatisfăcătoare, care echivalează cu un risc seismic grad I la clădiri. Potrivit lui Coaje, Podul Grant a fost consolidat doar pe jumătate.
„Decizia fostului primar (Gabriela Firea- n.r.) a fost de a expertiza și de a întocmi documentații de avizare a lucrărilor de intervenții la toate pasajele și podurile care țin de Primăria Capitalei.
Unul dintre acestea este și Podul Grant. Această lucrare a fost expertizată din punct de vedere tehnic și a reieșit o stare tehnică nesatisfăcătoare, care este egală cu un risc seismic I la clădiri. Mai există după acest nesatisfăcător doar un grad 5”, a declarat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, de luni seară.
Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:
Potrivit fostului consilier al primarului general, Podul Grant a fost consolidat doar pe un singur sens.
„În anii respectivi (2018 – 2019 – n.r.), am reușit să consolidăm doar jumătate din el, din Podul Grant. Este vorba de sensul de la 1 Mai către Ciurel, rămânând să fie consolidat și celălalt sens. Din păcate, din 2020 până în ziua de azi nu s-a mai făcut nimic, iar documentațiile întocmite la momentul respectiv au expirat, și trebuie să o iei de la capăt cu absolut tot”, a mai precizat Marius Coaje.
Pasajul Basarab nu are nici acum recepție
Marius Coaje a mai declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că celebrul Pasaj Basarab nu are nici în prezent recepția făcută, la mai bine de 10 ani de la darea în folosință, și din acest motiv nu beneficiază nici de mentenanță. Potrivit lui Coaje, în urmă cu mai mulți ani, s-au descoperit niște fisuri la această mega-construcție.
„Din păcate, autoritățile locale, în speță Primăria Capitalei, atunci când a construit acest pasaj, a făcut niște greșeli. Cea mai importantă, și cea mai gravă dintre ele, este aceea că s-au comandat foarte multe lucrări peste proiectul tehnic, și peste contractul de lucrări, care a fost semnat cu o asociere de firme, și în momentul în care au vrut să recepționeze, au constatat că aceste lucrări nu au fost prinse într-un proiect, nu au fost prinse într-un contract, și l-au dat în folosință fără ca el să aibe o recepție la terminarea lucrărilor, așa cum scrie în Hotărârea de Guvern 723”, a precizat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, de luni seară.