Marius Marinescu, fost senator, despre eventualitatea unui cutremur puternic: „În momentul în care pică un bloc, planșeele de beton cad unul peste altul” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”
This browser does not support the video element.
Fostul senator Marius Marinescu a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că la cutremurul din 1977 a participat la salvarea sinistraților și a explicat cum s-au prăbușit blocurile în seara de 4 martie 1977.
„Am participat la salvarea sinistraților în urma cutremurului din 1977, eram militar în termen, am fost dus cu compania mea la blocul OD16 din Militari, era o scară de bloc care picase la timpul respectiv, avea o fundație foarte slabă. Sigur, cutremurul din 1977 a avut o magnitudine de 7,2, iar unda seismică a intrat pe undeva pe la Fundulea, a pus spitalul de acolo la pământ, era la Lizeanu un bloc, l-a pus și pe acela la pământ (…) A ieșit din București prin Militari. Au căzut 32 de blocuri în București, au murit vreo 1.500 de oameni, orașul Zimnicea a fost pus la pământ, au fost vreo 11 mii de persoane spitalizate”, a declarat Marius Marinescu, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:
„Au picat planșeele unul peste altul și am reușit să salvăm câteva persoane de la ultimele niveluri”
Fostul senator a explicat ce se întâmplă în momentul în care un bloc se prăbușește din cauza unui cutremur, cum s-a întâmplat în martie 1977.
„Îl aud și pe domnul Arafat, și pe alții, că dacă vine cutremurul, bagă-te sub masă, sub o grindă. Sigur, teoretic este bine pentru psihicul tău, dar în momentul în care pică un bloc, eu sunt inginer constructor și vă spun, planșeele de beton pică unul peste altul, ca un domino, și sub masă, și sub toc dacă te băgai (la cutremurul din 1977 – n.r.) era cam același lucru. Au picat planșeele unul peste altul și am reușit să salvăm câteva persoane de la ultimele niveluri”, a mai precizat Marius Marinescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.