Mărturia unei STUDENTE de la care Alfred Bulai a cerut o scrisoare de dragoste și întâlniri private: „Foarte greu a fost să o scriu, îmi era rău”

Publicat: 14/10/2024, 08:00

Scandalul sexual în care este implicat sociologul Alfred Bulai – fost profesor universitar la SNSPA – a scos la lumină informații uluitoare despre „metodele” prin care aceasta punea presiune pe studenți și pe studente, dar și „temele” pe care le propunea celor pe care trebuia să îi instruiască. Jocurile cu tentă erotică erau ingredientul principal folosit de Alfred Bulai, numai că sociologul a mers chiar și mai departe, așa cum susțin victimele sale, evaluându-le acestora calitățile fizice, cerându-le să fie cât mai sexy și, în foarte multe cazuri, convingându-le să se dezbrace în fața sa.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, extrase din interceptările unor convorbiri telefonice ale lui Alfred Bulai, informații stupefiante despre ceea ce se întâmpla în stagiile de practică supervizate de sociolog și continuă, acum, seria dezvăluirilor-șoc din această anchetă de proporții.

  • Așa-zisele „jocuri psihologice” pe care Alfred Bulai le impunea studenților și studentelor aveau o pronunțată tentă sexuală, iar sociologul a mers chiar mai departe și a supus-o pe una dintre studente unei presiuni crescânde, care a adus-o pe aceasta în stare de șoc. (declarațiile studentei, cu puternic impact emoțional, pot fi citite AICI)
  • Încă de la începutul anchetei, sociologul Alfred Bulai a pus la punct o strategie prin care a încercat să deruteze anchetatorii (detalii punctuale AICI)
  • Alfred Bulai și asistenta sa – Ioana-Corina Benga, citată ca martor în anchetă – au întocmit un plan pentru a influența ancheta scandalului sexual, iar sociologul s-a comparat, surprinzător, cu personajul Petrini din „Cel mai iubit dintre pământeni” (informații detaliate AICI)

Într-o discuție telefonică pe care a purtat-o cu sociologul Marius Pieleanu – și numele acestuia a fost vehiculat în scandalul sexual, iar Pieleanu a întrerupt colaborarea cu SNSPA „până la lămurirea situației” -, Alfred Bulai a făcut și alte dezvăluiri uluitoare. Surprinzător, nu a negat faptele grave de care este acuzat. (detalii AICI)

În 7 octombrie, Alfred Bulau a cerut să fie dus la spital, după prelungirea măsurii arestului la domiciliu. „Pe primul loc este sănătatea mea și am apelat la ambulanță. Nu mă simt foarte bine, am fost operat la inimă”, a spus Alfred Bulai. (alte informații AICI)

„Știam că o să îmi pierd mințile, că o să fiu prea speriată să îmi continui viața de student”

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, una dintre victimele lui Alfred Bulai le-a povestit anchetatorilor cum au continuat abuzurile lui Alfred Bulai și după stagiul de practică din comuna Albac, din vara anului 2023. Din cauza situațiilor jenante și apăsătoare prin care a trecut în perioada de practică, studenta lui Alfred Bulai a decis că ceară ajutorul unui psiholog.

Nu puteam să fiu în același perimetru cu el, pur și simplu, și să nu fiu speriată.

Știam că o să îmi pierd mințile, că o să fiu prea speriată să îmi continui viața de student (…) că va trebui să îmi continui viața de student după așa ceva și știind că el este în aceași clădire cu mine și știind că poate să îmi influențeze notele, cât și licenta.

De asta îmi era cel mai frică, că nu pot da licența sau mă lasă restant la cursuri (…)”, a povestit una dintre victimele lui Alfred Bulai, când a fost audiată de procurori.

„Încercam să nu mă uit în direcția lui, că poate nu vorbește de mine”

Conform declarației date de fosta studentă a lui Alfred Bulai în fața anchetatorilor, sociologul  obișnuia să le ceară studenților aflați în practică să scrie și „compuneri” sau să răspundă unor întrebări „ipotetice”, numai că fondul temelor era tot cel sexual.

Aceste compuneri pe care ni le dădea atât la practică, cât și la curs…

Ne punea întrebări ipotetice, dacă am fi în stare să facem ceva anume, cum am reacționa, dar tot de natură sexuală și foarte incomod de răspuns.

Încercam să nu mă uit în direcția lui, că poate nu vorbește de mine, am simțit că am primit o atenție în plus, față de ceilalți colegi atât la curs, cât și în afara orelor (…)”, a povestit fosta studentă, victimă a lui Alfred Bulai.

„Îmi spunea cum trebuie să fiu mai sexicioasă, spunea că trebuie să fiu femeia fatală”

Fosta studentă a lui Alfred Bulai, încă marcată de interacțiunea cu acesta, a mers și la „întîlniri private” cu profesorul. Aceasta le-a explicat anchetatorilor că a luat decizia de a merge „în privat” pentru că mergeau și alți colegi de-ai săi și, dacă nu s-ar fi dus, ar fi existat „consecințe”.

Am ajuns să merg deoarece mai mulți colegi ziceau că se duc și nu voiam să ies în evidenta cu ceva, chiar daca era prezentat că era opțional, am înțeles încă din practică faptul că opționalul nu prea exista, existau consecințe dacă nu facem cum spune el să facem. Așa că am ajuns să merg.

Cu mine s-a văzut la o terasă, cu un coleg s-a văzut online, cu mine în general stătea 4 ore, în care el vorbea majoritatea timpului, spunându-mi cum trebuie să mă port, cum trebuie să fiu mai sexicioasă. El spunea că eu trebuie să fiu femeia fatală, îmi spunea ce strategie trebuie să folosesc pentru a manipula bărbații, că asta este puterea mea cea mai mare, că sunt o femeie sexicioasă.

Mă mai întreba, în public, dacă m-aș dezbraca, eu îi spuneam «nu», îmi spunea că este un dezavantaj față de aspectul meu, pentru că nimeni nu o să mă ia în serios, și nu valida, în principiu de aceste aspecte sexuale, fizic, acest comportament.

Singurele întrebări erau câtă încredere am în el de la 1 la 10 sau câteva lucruri despre mine, că am scris proză, că ar vrea să fie o legătură, deoarece voia să îmi fie mentor.

Îmi spunea că îmi trebuie un mentor, că și el a avut la rândul lui un mentor (…)”. a mai dezvăluit studenta lui Alfred Bulai, potrivit informțiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul.

„Îmi era rău, era noapte, nu puteam să dorm, dar îmi era frică de consecințe”

Studenta și-a amintit că primul text pe care l-a scris, la solicitarea lui Alfred Bulai, a fost unul în care trebuia să-și facă o caracterizare, să scrie ceva despre ea, fără a fi stabilite reguli.

Alfred Bulai i-a cerut, totuși, să insereze și poezii scrise de ea cu mai mult timp în urmă și să le comenteze împreună. Surprinzător, după această etapă, Alfred Bulai i-a cerut studentei să îi scrie… o scrisoare de dragoste.

Primul text a fost să scriu ceva despre mine, nu mi-a dat niște reguli, plus poeziile pe care le-am scris cu mult timp în urma și apoi să vorbim pe baza lor (…) după care mi-a spus să îi scriu o scrisoare de dragoste.

Știu că mi-a atras și atenția când ieșea de la cursuri și îmi spunea «vezi că ai uitat să îmi trimiți ceva». Nu îi trimiteam, până într-un punct în care insista, insista și părea din ce în ce mai insistent, supărat. Până la urmă am acceptat să îi trimit și am făcut pe cât posibil să fac cu sens dublu, atât dezgust, cât și ce are el impresia că ar fi asta.

Foarte greu a fost să o scriu (n.red. – scrisoarea de dragoste), îmi era rău, era noapte, nu puteam să dorm, dar îmi era frică de consecințele pe care le puteam avea, că nu îmi fac temele, practic, legat de materia la care trebuia să îmi pună nota și la licență (…)”, le-a mai povestit fosta studentă anchetatorilor.

Alfred Bulai: „Ce sâni mișto ai gagico, ție ți se văd țâțele!”

Pe măsură ce timpul trecea. Alfred Bulai ar fost din ce în ce mai „exagerat”, a mai dezvăluit fosta studentă. Insistent, acesta ar fi chemat-o la o terasă de lângă facultate sau chiar în spatele sediului instituției.

Alfred Bulai îi spunea fetei că este „nesătul”, o descria ca fiind „ca un elastic”, iar discuții din pauze aveau ca subiect, sub coordonarea lui Alfred Bulai, sânii ei.

„(…) în semenstrul acesta a fost cel mai exagerat, în fiecare pauză mă lua de-o parte, separat de colegii mei, dar și de față cu ei uneori, mă lua din pauzele de afară și mă punea să stau lângă el sau mă chema la o terasă de lângă facultate, în pauzele cursurilor lui, sau mă chema în spatele sediului (…) ca să vorbim despre cum mă mișc încet, cum îi trebuie mai mult, că este nesătul, că sunt ca un elastic”, a mai declarat una dintre victimele lui Alfred Bulai.

Discuțiile în pauze se făceau pe tema sânilor mei, îmi spunea «ce sâni mișto ai gagico, ție ți se văd țâțele!» (…) Erau ceilalți colegi în fața lui și a făcut o glumă, că spunea că «să îl țin de braț, ca să ne vadă ceilalți că venim împreună». Nu am făcut asta…”, le-a mai spus anchetatorilor la audieri fosta studentă a lui Bulai.

„Ce a făcut el din mine… nu se repară…”

În fața anchetatorilor, fosta studentă a lui Alfred Bulai a mai povestit și momentele în care sociologul o invita să o ducă acasă cu mașina lui, dar și situațiile în care – dacă se așeza la cursuri în ultima bancă – o certa, spunându-i că „numai o femeie proastă ar sta departe de el”.

Dacă plecam imediat după ce se termina cursul, îmi dădea mesaj că am plecat repede, că nu a apucat să zică nu știu ce, că se vede că arătam rău.

Dacă stăteam după curs, stătea cu mine, mă chema, nu aveam nicio scăpare, pentru că el găsea o soluție să se bage în seamă cu mine. A fost pur și simplu stresant, nu puteam să învăț normal, nu puteam să îmi termin studiile cum trebuie.

Era un stres constant, știam – în ziua când trebuia să mă văd cu el – că trebuie să mă pregătesc mental cu 5 zile înainte (…)

Eu am avut atacuri de panică. Când prietenii mei vorbeau de hărțuire sau despre profesori, eu începeam să plâng și trebuia să mă izolez (…)

Mi-a stricat percepția multor lucruri asupra mea, m-a făcut să mă desconsider mult (…) Ce a făcut el din mine… nu se repară… Sper să se repare… Îmi este dor de ce era înainte de asta”, le-a mai spus una dintre victimele lui Bulai anchetatorilor, potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Cristian Pîrvulescu, dezvăluiri șocante după audierile în cazul „Alfred Bulai”: O studentă a fost înfometată în timpul practicii, într-un experiment

Alfred Bulai a fost dus de urgență la Spitalul MILITAR. Sociologul arestat în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA ar fi suferit un INFARCT

O fostă STUDENTĂ a lui Alfred Bulai a fost audiată 7 ore de anchetatori. Profesorul este acuzat de hărțuire sexuală

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
Am aflat cine e ”alinarea” Alexiei Eram, după despărțirea de Mario Fresh! Motivul REAL pentru...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cum pregătim România de tripla epidemie. „Nicio persoană din România nu are un motiv real...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Un mormânt secret a fost descoperit sub locul de filmare „Indiana Jones” din Petra. Adevărata...
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Ultima oră despre Dacia Bigster. Decizia neașteptată a Renault
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă....
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Ozana Barabancea, apariție surprinzătoare alături de fiica sa, Gloria. Cele două au atras toate privirile...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Cum vrea Apple să-i ajute pe utilizatorii de iPhone și iPad care suferă de rău...