Mărturii dramatice din spitale: „Unii pacienți își dau jos măștile și cer să fie vaccinați. Este prea târziu acum”
Medicii din toată țara povestesc situațiile dramatice din spitale, acolo unde unii pacienți își dau jos măștile de oxigen și strigă să fie vaccinați împotriva Sars-Cov-2.
„De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei”, mărturisește Fiorella Mitoiu, medic- şef la UPU Sf. Pantelimon, citată de Digi 24.
Potrivit medicului, 95% dintre pacienţi sunt nevaccinaţi, iar unii dintre ei regretă că nu au recurs la varianta imunizării.
„Suntem în situația în care pacienții, unii care din păcate, abia acum au înțeles, își dau jos masca de oxigen și ne strigă: «Vaccinați-ne!» Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!”, mărturisește doctorița.
Nici la Iași nu mai sunt locuri la ATI
Și la Iași situația este dramatică, acolo unde de cinci zile nu mai sunt locuri la ATI.
„În orice moment putem avea aici, în Iași, pacienți care rămân în ambulanțe, rămân doar pe oxigenul din tuburile ambulanței, pentru că efectiv nu mai există niciun fel de locuri”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.
Și spitalele de copii sunt pline
Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat joi seara că spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii diagnosticați cu SARS-CoV-2.
„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.red.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi. Aproape la fel ca ai noștri colegi de la adulți. Și lucrurile nu se vor opri aici”, a spus Mihai Craiu.