Mărturiile emoționante ale soției lui Tal, bărbatul cu cetățenie română RĂPIT de Hamas: „Sperăm că este ostatic. E răul cel mai mic”
Pe lista celor răpiți de Hamas se află și Tal Haimi, un bărbat de 41 de ani, care are și cetățenie română, datorită bunicilor, originari din țara noastră.
Într-o conferință de presă de luni dimineață, purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, spune că armata a notificat până acum familiile a 222 de ostatici că cei dragi sunt răpiți în Fâșia Gaza.
Oficialul spune că printre aceștia se află și un număr semnificativ de cetăţeni străini. Între ei se află și un bărbat de 41 de ani, care are și cetățenie română, datorită bunicilor, originari din țara noastră.
Urmărește cele mai recente informații legate de războiul din Israel LIVE pe Gândul.ro.
Cine este Tal Haimi, bărbatul cu cetățenie română care a fost răpit de Hamas
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat, sâmbătă, că, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în statul Israel, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza.
Numele acestuia este Tal Haimi, are 41 de ani și se află pe lista celor răpiți. Israelianul are și cetățenie română. Bunicii săi paterni au emigrat din România după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Astfel, până în prezent, patru persoane cu cetăţenie israeliano-română au murit şi una este dată dispărută şi una este ostatică.
„Sperăm că a fost luat ostatic, ar fi răul cel mai mic”
Ella și Tal au împreună au trei copii: un băiețel de șase ani și o pereche de gemeni, de nouă ani.
„Ne agățăm de speranța că (Tal) a fost luat ostatic, ar fi răul cel mai mic. Am încredere în Tal că se ține tare. Suntem foarte, foarte îngrijorați, dar sperăm din toate puterile”, a spus Ella Haimi, sotia lui Tal Haimi, citată de Știrile Pro Tv.
Tal era rezervist în Divizia Gaza și membru în unitatea de apărare a kibuț-ului în care locuia, Nir Yitzhak. El a plecat de acasă în momentul în care au început să sune alarmele, în dimineața zilei de fatidice de 7 octombrie.
„Pe la 12 jumătate i-am scris pe WhatsApp să-i cer noutăți, dar mesajul meu n-a mai ajuns la el. Atunci mi-a trceut prin cap gândul că ceva nu e în regulă. Mai târziu, ceilalți din echipa de protecție a kibuț-ului s-au întors, au luat legătura cu familiile, numai Tal nu. Abia pe seară, când armata ne-a strâns pe toți la un loc în clădirea școlii, mi s-a spus că Tal nu e de găsit”, a mai povestit soția bărbatului cu dublă cetățenie.
Vă recomandăm să citiți și: