Mărturisirile actriței Ilinca Goia. ”Mă consider FOARTE NOROCOASĂ că nu am fost nevoită să fac altă meserie”
Actrița Ilinca Goia, în vârstă de 54 de ani, a făcut mărturisiri legate de profesia sa. ”Mă consider foarte norocoasă că nu am fost nevoită să fac altă meserie”, a declarat aceasta.
Ilinca Goia este o actriță de succes. A absolvit Academia de Teatru și Film I.L. Caragiale din București în 1992. A primit o bursă de studii la Academia Americană de Music-Hall și Artă Dramatică (AMDA) din New York, unde a absolvit în 1996.
Are o bogată activitate în teatru, cinematografie și televiziune. Ilinca Goia a vorbit despre profesia sa într-un interviu pentru revista Unica, mărturisind că se consideră norocoasă că nu a fost nevoită să facă altă meserie.
Mărturisirile actriței Ilinca Goia. ”E o meserie de anduranță, smerenie, umilință de multe ori”
”Munca în actorie, fie că-i teatru, cinema sau televiziune nu e niciodată grea ci plină de satisfacții atâta timp cât este făcută în echipă, nu în individualism. Și atâta timp cât conține pasiune, adevăr, responsabilitate, viață, poveste, tâlc. Mă consider foarte norocoasă că nu am fost nevoită să fac altă meserie, că mi-am găsit înțelesul în ea. Lee Strasberg, părintele școlii actoriei americane de film, spunea că „actorul adevărat de film nu-l poți recunoaște decât după minim 20 de ani de teatru”. E o meserie de anduranță, smerenie, umilință de multe ori. Nu ai încotro decât să te șlefuiești, să-ți sublimezi mijloacele, rafinezi puterile. E felul în care eu abordez, trăiesc, strunesc acest animal nărăvaș care este profesia”, a declarat Ilinca Goia.
Despre prețul succesului, actrița a comentat:
”Prețul succesului este gestionarea lipsei lui. Cel puțin la mine așa a fost. Tata mi-a spus demult că succesul și insuccesul trebuie primite ca fiind fațetele aceleiași „monede a minții”. Am avut perioade de muncă asiduă descreierată, cu câte 10 roluri per stagiune, dar și etape de stagnare nedreaptă, sumbră, aparent fără nicio noimă. Reflectoarele de pe fața ta aduc și umbrele din spatele tău. Nu trebuie să consideri că ți se cuvin, nici una nici alta. Trebuie să nu uiți de unde ai plecat, să te antrenezi, să te rafinezi, dar să rămâi tot tu. Să-ți dai respect, răbdare, umor și încredere, credință”.