„MAȘINA VIITORULUI” este rapidă, eco și românească. Invenția unui concurent de la „Imperiul Leilor” va fi expusă la Salonul Auto din București

Publicat: 16/09/2024, 20:06
Actualizat: 16/09/2024, 20:15

Inventatorul Adrian Roșca a pus Bârladul pe hartă după ce și-a prezentat invenția. A apărut în fața camerelor de filmat încă din 2020, în plină pandemie de coronavirus, la emisiunea „Românii au Talent”. Nu a reușit să-i impresioneze pe jurați.

Dar a avut un început promițător la „Imperiul Leilor” un an mai târziu. El susține că a reușit să proiecteze cea mai performantă și mai ecologică mașină de pe planetă: RosmarH.  Încă din 2018, de când a conceput un model, speră să construiască mașina în mărime naturală.

Nu are roți motrice și nici motor. Poate atinge viteza de 100 km/h într-o zecime de secundă. La emisiune le-a cerut celor cinci „lei” investitori suma de 25.000 de euro, oferind 25% din ceea ce va obține. Doi dintre ei au fost plăcut impresionați: Mohammad Murad și Bogdan Micu,  care au făcut oferte generoasă.  Muhammad Murad i-a oferit 40.000 de euro pentru 25% din afacere  și i-a spus inventatorului că își dorește ca proiectul să fie dezvoltat în România.

De trei ani, el lucrează la foc continuu la hala de productie a Centrului de Inventică RosMar H, cu ajutorul unor ingineri finanțatori din Vrancea. Bârlãdeanul Adrian Rosca  a dezvãluit câteva detalii despre teoria din spatele acestei mașini, cele ale lui Albert Einstein și Karl Schwarzschild, directorul observatorului astrofizic din Postdam.

Mașina viitorului a lui Adrian Roșca poate fi admirată la Salonul Auto din București

Cunoscută acum ca AIR MOTION, un prototip 100% românesc,  sfidează așteptările actuale din industrie. Adrian Roșca promite să revoluționeze mobilitatea la nivel mondial.  AIR MOTION poate atinge o accelerație incredibilă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 1 secundă.

Cu o tehnologie de propulsie pe aer comprimat, unică la nivel mondial, aceasta ridică ștacheta inovației auto și oferă o soluție revoluționară pentru viitorul transportului sustenabil. Fără motor tradițional, fără emisii nocive, AIR MOTION nu este doar despre viteză și inovație tehnologică. Mașina vine echipată cu roata vacumatică S.I.A.R. care îmbunătățește aderența pe carosabil și reduce distanțele de frânare.

Proiectul a fost înscris în competiția Bursa SAB 2024, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Salonul Auto Bucușreti & Accesorii care susține inventatorilor români și a proiectelor inovative.

Salonul Auto București vine cu o expoziție spectaculoasă în acest an

Între 1 – 6 Octombrie 2024, în Pavilionul B2 al Romexpo și zona exterioară adiacentă, se va organiza Salonul Auto București & Accesorii 2024. Prețul unui bilet pentru acces general este 70 lei.

„La SAB aveți ocazia să admirați cele mai noi modele de mașini, premiere naționale, tehnologii de ultimă oră și peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, pieselor și serviciilor din domeniul auto pe o suprafață expozițională de peste 27.000 mp”, scrie pe site-ul oficial SAB.

Toți cei pasionați de motorsport vor avea parte de drifturi și demonstrații auto efectuate de cei mai talentați piloți din România, precum și de exerciții tactice, simulatoare auto și concursuri. Vor fi prezente companii cu expoziții de vehicule electrice (mașini, scutere, biciclete electrice etc.), stații electrice și tehnologii de top. Iar invenția lui Adrian Roșca va fi prezentă la salon.

România – țara inginerilor vizionari!

România a oferit umii ingineri care au revoluționat industria auto și mobilitatea. Primul dintre cei mai mari pioneri autoi a fost Aurel Persu. A fost primul din lume care a conceput un automobil cu design aerodinamic, integrând roțile în caroserie (1922), un pas major în optimizarea eficienței vehiculelor.

Al doilea a fost Justin Capră, inventator vizionar, care, cu mult înaintea altora, a proiectat vehicule ultramoderne și nepoluante. Potrivit Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, printre creațiile sale se numără:

  • SARMIS EM 4K (1970) – un vehicul nepoluant, controlat printr-un buton, fără volan sau pedale, care atinge 60 km/h;
  • Soleta F (1981) – cea mai mică mașină din lume, cu un consum incredibil de doar 0,5 litri/100 km;
  • Soleta 150 Ecor (1982) – micro-mașină de doar 95 kg, care poate străbate 100 km cu aceeași cantitate redusă de combustibil;
  • Motoreta Oroles ES 5 (1985) – scuter electric cu o autonomie de 90 km și o viteză de 27 km/h;
  • Triciclul Troty (2008) – triciclu electric pliabil, perfect pentru traficul urban, cu o viteză de 28 km/h;
  • Oblio 3C (2008) – vehicul hibrid electric, premiat internațional, cu o autonomie de până la 100 km și fără a necesita permis de conducere.

Citește și: Mașina viitorului: un autovehicul electric low-cost, produs de un gigant AUTO în Europa. Când va fi disponibilă

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii,...
Livian, fiul lui Nelson Mondialu, e FURIOS! Câte plicuri goale a primit după nunta mega-luxoasă...
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
Cutremur în România. Director INFP: „Trebuia să vină unul mai mare în zona Vrancea. Ultimul...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă...
Lovitura de la Paris dată de Cristina ICH celei mai bune prietene, după ce i-a...
Nadia Comăneci, secretele siluetei de invidiat la 63 de ani. Cele trei alimente pe care...
CALCUL. Profitul obținut astăzi de un român care ar fi cumpărat un lingou de aur...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Mai mulți cățeluși au fost salvați în ultima clipă din calea inundațiilor devastatoare din Galați!...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Dacia testează un nou SUV cu 7 locuri în România. Va fi cea mai scumpă...
Kirilo Budanov: Rusia vrea să câştige războiul până în 2026. În Kursk, ruşii sunt în...
Veste BOMBĂ! Ce vrea să facă China pe Lună? Are și parteneri!
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Pensionarea anticipată, schimbată de noua lege. Condiții mult mai aspre
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său....
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la...
Cine este sora Ozanei Barbancea și de ce a renegat-o: ”Încerc să mă iert”
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Hamas este pregătită pentru un „război lung și de uzură” cu Israelul