Măștile care ne apără de tulpina COVID-19 din Marea Britanie. Dr. Beatrice Mahler: “E nevoie de protecție suplimentară!”
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, a anunțat ce fel de măști trebuie să folosească românii pentru a fi protejați de tulpina B.1.1.7, mutația virusului SARS-CoV-2.
În urmă cu două zile, Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că tulpina COVID-19 din Marea Britanie este prezentă, deja, în jumătate din județele țării, existând o probabilitate mare ca mutația virusului să cuprindă întreg teritoriul României.
Din cauză că tulpina B.1.1.7 este mult mai contagioasă, dr. Beatrice Mahler recomandă folosirea măștilor cu grad de filtrare crescută. Eficiente sunt, însă, și măștile chirurgicale, acoperite de o mască textilă, dintr-o țesătură cât mai densă.
Dr. Beatrice Mahler: “Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută”
“Sunt tot mai multe foruri internaționale care susțin nevoia de protecție suplimentară atunci când vorbim de tulpina britanică pentru că riscul de contagiune și gradul de contagiune al acesteia este mare. Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută, iar dacă acest lucru nu este posibil, pentru că totuși aceste măşti sunt destul de scumpe, sunt eficiente și măștile chirurgicale care să fie acoperită de o mască textilă dintr-o țesătură cât mai densă”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti.
136 de cazuri de infecție cu tulpina COVID-19 din Marea Britanie, pe teritoriul României
Până în prezent, în România, au fost confirmate 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie. Persoanele care cu contractat mutația virusului provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).