Am stat de vorbă cu Dr. Anca Mihoc-Bozianu, șefa secției de neonatologie, care a menționat că este a treia ediție Baby Boom la care Maternitatea Bucur este prezentă.
Maternitatea Bucur, parte a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Capitală, a fost prezentă la ediția de toamnă Baby Boom 2023, iar echipa „Ce se întâmplă, Doctore?” a stat de vorbă cu Dr. Anca Mihoc-Bozianu, șefa secției de neonatologie, care a menționat că este a treia ediție Baby Boom la care Maternitatea Bucur este prezentă.
„Încercăm să aducem o nouă abordare în maternitatea noastră. Datorită evenimentului Baby Boom am avut multe mămici care au venit știind foarte bine unde vin, încercăm să le explicăm ce primesc în maternitate, cum sunt îngrijiți copiii, ce înseamnă terapia intensivă și ce proiecte noi avem”, a spus Dr. Anca Mihoc-Bozianu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.
În privința noutăților, în anul 2023, Maternitatea Bucur este prima maternitate care a acceptat provocarea de a implementa „Ora Magică”. Până acum, maternitatea a adoptat îngrijirea piele la piele pentru copiii născuți prematur sau îndelung spitalizați la terapia intensivă, iar acum pentru copiii la termen, care vor fi bine la naștere, vor sta timp de o oră pe pieptul mamei, supravegheați.
Sorana Mureșan, Specialist Ora Magică, a menționat pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” că „ora magică” se referă la așezarea bebelușului născut la termen, sănătos și alert, în contact direct, piele pe piele cu mama lui imediat după naștere și lăsarea lui acolo, în contact continuu, până la inițierea primului supt.
„Încercăm să facem ce e mai bine pentru copiii pe care îi îngrijim, suntem o echipă care pune suflet în tot ce face și încercăm să aducem îngrijiri la standarde europene și pe plan al aparaturii și al pregătirii noastre ca profesioniști, dar și pe plan uman”, a explicat Dr. Anca Mihoc-Bozianu, șefa secției de neonatologie, Maternitatea Bucur.
Întrebată de ce o mămică ar trebui să vină la Maternitatea Bucur, Dr. Anca Mihoc-Bozianu a spus că „pe lângă faptul că suntem pregătiți indiferent de problema care ar putea apărea, îngrijim prematuri de la limita viabilității, pe lângă acest fapt suntem oameni care ne implicăm, încercăm să aducem familia în apropierea copilului, pentru că familia face parte din tot tratamentul nou-născutului și încercăm să îi ținem aproape”.